Solarwatt verbetert zijn garantie op glas-glaszonnepanelen door zowel het product als zijn prestaties te garanderen. De betreffende panelen, inclusief frame, hebben niet langer een kunststof achterzijde, maar zijn achter volledig voorzien van ondoordringbaar glas. Hierdoor neemt de stabiliteit en de levensverwachting toe, stelt de fabrikant. Panelen met een plastic achterzijde laten makkelijker vuil en vocht door, waardoor het vermogen van dit type zonnepanelen jaarlijks sterk afneemt en het rendement in de loop van de tijd ook terugloopt. Degradatie van glas-glaspanelen is volgens Solarwatt nihil, waardoor de opbrengst hoger ligt. Ook zouden deze panelen beter bestand zijn tegen weersinvloeden als wind en hagel.

Erik de Leeuw, directeur van Solarwatt Benelux: “We zien dat veel consumenten niet weten welk risico zij nemen bij de aankoop van zonnepanelen. Pas als er iets fout gaat, blijkt dat garantie moeilijk te claimen valt. Dan staat vaak in de kleine lettertjes dat de consument alleen aanspraak kan maken op de vermogensgarantie als het zonnepaneel nog honderd procent in tact is, en bijvoorbeeld niet als er vocht in een paneel is gekomen. Of dat montagekosten zelden worden gedekt. Als consument heb je dan geen poot om op te staan. Wij willen volledig transparant zijn met eerlijke voorwaarden omtrent garantie en zonder kleine lettertjes. Want wij merken dat – wanneer kwaliteit en garanties op de juiste wijze worden uitgelegd – eindklanten sneller de juiste keuze maken voor kwaliteit.”

Tot de garantie behoren: betaling door het bedrijf van redelijke en gebruikelijke transportkosten voor de terugzending van PV-panelen betaalt; betaling van de kosten en verzending van de vervangen of herstelde PV-panelen en betaling van redelijke en gebruikelijke kosten voor installatie, demontage of herinstallatie van PV-panelen.