• Digitaal communiceren via plafondarmaturen

  Digitaal communiceren via plafondarmaturen

  Nokia Bell Labs en Osram zijn een samenwerking aangegaan om de basis te leggen voor betaalbare indoorradionetwerken met hoge prestaties. De netwerkspecialist en verlichtings-onderneming onderzoeken hoe een nauw geïntegreerd radionetwerk met 5G mogelijkheden voor binnen kan worden opgezet met behulp van plafondarmaturen. “Onze kantoorarmaturen en industriële armaturen zijn al op een netwerk voor afstandsbediening aangesloten,” zei Thorsten Müller, hoofd Innovatie bij Osram. “In dit project hebben we ze uitgerust met speciale breedbandradiomodules, zodat mobiele apparaten, zoals mobieltjes en laptops, verbinding kunnen maken met het armatuurnetwerk en gegevens kunnen verzenden.” De nieuwe oplossing is veel eenvoudiger te installeren dan conventionele Wi-Fi-systemen … ...Lees meer »
 • Fluorescentiebuizen vervangen door led-buizen

  Fluorescentiebuizen vervangen door led-buizen

  Verlichtingsfabrikant Sylvania voegt drie typen led-buizen toe aan zijn assortiment. De ToLEDo Superia T5 kan standaard T5 fluorescentiebuizen met hoge efficiëntie en output kan vervangen. Het biedt een oplossing voor het verbeteren van energiemanagement in kantoren, fabrieken en andere toepassingen, zonder dat dit ten koste gaat van lichtkwaliteit. De lamp …Lees meer »
 • Randlicht led-paneel voor indirect licht op kantoor

  Randlicht led-paneel voor indirect licht op kantoor

  Goedlicht introduceert een nieuwe generatie ledverlichting voor kantoren. De armaturen passen in bestaande en nieuwe systeemplafonds. Ze zijn volgens de fabrikant 76% energiezuiniger dan de meest voorkomende traditionele tl-verlichting armaturen en 30% zuiniger dan conventionele volvlak led-panelen. In plaats van een vol lichtvlak aan het plafond zorgt dit randlicht led-paneel …Lees meer »
 • Homogene lichtvensters in een ruimte

  Homogene lichtvensters in een ruimte

  Osram introduceert een LED-armatuur, geschikt voor werkplekken met beeldschermen (UGR19). De armaturen zien eruit als homogene ‘lichtvensters’ en kunnen worden gecombineerd tot één groot lichtplafond. De lichtstroom is ten opzichte van het voorgaande model met 15% verhoogd tot 4.000 lumen. De Apollon kan als vierkant inbouwarmatuur voor systeemplafonds, als opbouwarmatuur …Lees meer »
 • Gescheiden inzameling verlichting opgenomen in boordelingsrichtlijn

  Gescheiden inzameling verlichting opgenomen in boordelingsrichtlijn

  Het demonteren en gescheiden inzamelen van gasontladingslampen en armaturen is per 1 april opgenomen in de geactualiseerde Beoordelingsrichtlijn Veilig en Milieukundig Slopen (BRL SVMS-007). Deze richtlijn bewaakt de kwaliteit en deskundigheid van aannemers bij de uitvoering van sloopprojecten en bevordert ook het veilig en milieukundig slopen. Ruim 150 bedrijven in …Lees meer »
 • Slim alle verlichting bedienen

  Slim alle verlichting bedienen

  VanLien brengt een serie armaturen uit, die zijn ontworpen voor compatibiliteit met het communicatieprotocol DALI (Digital Addressable Lighting Interface). “Deze nieuwe reeks noodverlichting stelt gebouwbeheerders in staat om alle verlichting te bedienen via een slim systeem”, zegt Gerben Achterberg, Product Marketing Director voor VanLien bij ABB. “Het gemak van de …Lees meer »
 • Verlichtingsniveau Sint-Pietersbasiliek tien maal helderder met led-verlichting

  Verlichtingsniveau Sint-Pietersbasiliek tien maal helderder met led-verlichting

  De installatie van het nieuwe led verlichtingssysteem in de Sint-Pietersbasiliek is in de eindfase beland: de verlichtingsberekeningen en -simulaties zijn met succes afgerond. Het led-verlichtingssysteem is getest en daaruit blijkt dat het verlichtingsniveau van de koepels tien maal helderder is dan voorheen. Het nieuwe systeem met indirecte verlichting rekent ook …Lees meer »
 • Circadiaanse verlichting maakt kantoren effectiever

  Circadiaanse verlichting maakt kantoren effectiever

  Een onderzoeksproject uitgevoerd door de Universiteit Twente, de Vrije Universiteit Amsterdam en vastgoedconsultant CBRE Nederland bevestigt de wisselwerking tussen werkomgeving en gezondheid, en tussen het welzijn van mensen en hun prestatievermogen. Voor dit onderzoek is op het hoofdkantoor van CBRE in Amsterdam een tijdgestuurd verlichtingssysteem geïnstalleerd met een verlichtingscyclus die …Lees meer »
 • Oplossing voor connected en draadloos regelbare led-armaturen

  Oplossing voor connected en draadloos regelbare led-armaturen

  Nedap introduceert de Luxon IoT Node. Het nieuwe product wordt gepresenteerd tijdens Lightfair International, dat van 9 tot en met 11 mei plaatsvindt in Philadelphia (VS). De Luxon IoT Node is een kostenefficiënte en merkonafhankelijke oplossing voor de toepassing van connected en draadloos regelbare led-armaturen. Het product maakt eenvoudige integratie …Lees meer »
 • Sensor binnenlamp in led-uitvoering

  Sensor binnenlamp in led-uitvoering

  De Duitse fabrikant Steinel  heeft haar RS 16 LED lamp gemoderniseerd. De lamp heeft dezelfde functionaliteit als zijn voorganger maar dan in een energiezuinige led-uitvoering. Met een lichtsterkte van 873 Lumen en een stroomverbruik van 9 Watt kan maximaal 85% energie worden bespaard (afhankelijk van de gebruikte lichtbron) ten opzichte …Lees meer »