• Symposium over de conditiemeting van vastgoed

  Symposium over de conditiemeting van vastgoed

  NEN organiseert op 7 juni a.s. een symposium over NEN 2767 ‘Conditiemeting’. De bijeenkomst vindt plaats op de RDM campus te Rotterdam, waar zal worden ingegaan op de laatste ontwikkelingen rondom deze norm. NEN 2767 is een objectieve inspectiemethodiek voor de technische conditie van vastgoed, infrastructurele objecten en openbare ruimte. Daarnaast bevat de norm een overzicht van beheerobjecten, elementen en bouwdelen en de mogelijke gebreken. Een inspectie volgens NEN 2767 vormt de input voor de meerjaren onderhoudsbegroting en daarmee afwegingen op hoger managementniveau. De bijeenkomst is interessant voor iedereen die werkzaam is in de sector beheer en onderhoud voor vastgoed, … ...Lees meer »
 • Duurzaam appartementencomplex mogelijk dankzij stimuleringsregeling

  Duurzaam appartementencomplex mogelijk dankzij stimuleringsregeling

  In Apeldoorn start de renovatie en verduurzaming van een appartementencomplex tot één van de meest duurzame flats van Nederland. Het complex krijgt een nieuwe schil: vloer- en dakisolatie, nieuwe gevels en kozijnen, triple glas en een ventilatieoplossing via warmteterugwinning (WTW), waarmee 83% van de warmtevraag wordt weggenomen. Hiermee wordt jaarlijks …Lees meer »
 • Innovatie is een steeds belangrijkere aanjager binnen de bouwkolom

  Gebrek aan samenwerking, complexe wetgeving en wijze aanbesteding remmen die ontwikkeling wel af. Dit blijkt uit de Monitor Bouwketen van het EIB. Zowel ingenieurs, architecten, installateurs als bouwbedrijven denken er zo over. Desondanks laat het onderzoek zien dat innovatie in toenemende mate een belangrijke aanjager is binnen de bouwkolom. De …Lees meer »
 • Optimalisatie van vastgoed en facilitaire processen

  Optimalisatie van vastgoed en facilitaire processen

  Dartmouth College heeft Planons Integrated Workplace Management System (IWMS) geselecteerd om alle vastgoed en facilitaire processen binnen deze Amerikaanse universiteit te optimaliseren. Het systeem gaat onderhoudsmanagers, vastgoed- en ruimtebeheerders ondersteunen bij het effectief en efficiënt beheren van faciliteiten gedurende het gehele levenscyclus. “Planon is enorm trots op de samenwerking met …Lees meer »
 • Hoge duurzaamheidsscore voor Alkmaars kantoorpand

  Hoge duurzaamheidsscore voor Alkmaars kantoorpand

  Torenburg, het kantoorpand van Vivat in Alkmaar, is gecertificeerd met een Breeam-certificaat voor duurzaamheid. Met drie sterren voor asset, vier sterren voor beheer en drie sterren voor gebruik, bereikt dit kantoor de hoogste duurzaamheidsscore van Alkmaar. In totaal zijn er in Nederland maar 7 panden die 10 of meer sterren, …Lees meer »
 • BAM verzorgt engineering Hanzehogeschool campus

  BAM verzorgt engineering Hanzehogeschool campus

  Hanzehogeschool en BAM Bouw en Techniek hebben een overeenkomst getekend voor de bestekfase van de nieuw- en verbouw van het campuscomplex in Groningen. Deze ondertekening is de eerste stap naar het realiseren van een vernieuwd campusgebouw met een oppervlakte van bijna 31.000 m2. In de eerste fase, tot de zomer …Lees meer »
 • Duurzaam gebouwde omgeving vereist ander vakmanschap

  Duurzaam gebouwde omgeving vereist ander vakmanschap

  Op 7 september beleeft het BuildUpSkills-seminar zijn zesde editie. Het thema is dit keer ‘Vakmanschap in de duurzaam gebouwde omgeving’. Inzet van het seminar is werkgevers en P&O-professionals kennis te laten maken met de eisen die de 21e eeuw stelt aan het nieuwe, op de duurzaamheid van de gebouwde omgeving …Lees meer »
 • Woningcorporatie ambieert Nul op de Meter hoogbouwwoningen

  Woningcorporatie Portaal en energiebedrijf Eneco tekenen een intentieovereenkomst om de haalbaarheid te onderzoeken voor de realisatie van Nul op de Meter (NOM) hoogbouwwoningen met stadswarmte in Utrecht Overvecht. De woningcorporatie heeft de ambitie om een groot deel van haar woningbezit duurzamer te maken. De eerste Nul op de Meter eengezinswoningen …Lees meer »