• Vilten plafondsysteem zorgen voor akoestisch comfort in stadhuis Hasselt

  Vilten plafondsysteem zorgen voor akoestisch comfort in stadhuis Hasselt

  Hunter Douglas heeft het HeartFelt® modulaire vilten plafondsysteem voor het eerst toegepast als wand. De wandtoepassing is een doorontwikkeling van het bestaande HeartFelt®-plafond. Voor een aantal wanden met rondingen is het draagsysteem aangepast voor wandtoepassing. De primeur viel te beurt aan het stadhuis van Hasselt dat in de publieke ruimte en in de kantoren wanden liet bekleden met 40 mm brede HeartFelt®-lamellen in aardetinten. De akoestische eigenschappen en de uitstraling van vilt waren redenen voor Jaspers-Eyers Architecten in samenspraak met UAU Collectiv, beiden uit Hasselt, om HeartFelt®-plafonds toe te passen. “Vilt contrasteert mooi met het ruwere beton van de open … ...Lees meer »
 • Energierobot om energieverspilling in gebouwen te voorkomen

  Energierobot om energieverspilling in gebouwen te voorkomen

  ING introduceert voor haar vastgoedklanten de Energierobot. Deze maakt gebruik van big data, algoritmes en de gegevens van slimme energiemeters van gebouwen en vergelijkt die gegevens continu met een exacte benchmark van het specifieke gebouw. Peter Göbel, Algemeen Directeur ING Real Estate Finance Nederland: “In de praktijk verbruiken veel gebouwen …Lees meer »
 • Symposium over de conditiemeting van vastgoed

  Symposium over de conditiemeting van vastgoed

  NEN organiseert op 7 juni a.s. een symposium over NEN 2767 ‘Conditiemeting’. De bijeenkomst vindt plaats op de RDM campus te Rotterdam, waar zal worden ingegaan op de laatste ontwikkelingen rondom deze norm. NEN 2767 is een objectieve inspectiemethodiek voor de technische conditie van vastgoed, infrastructurele objecten en openbare ruimte. …Lees meer »
 • Duurzaam appartementencomplex mogelijk dankzij stimuleringsregeling

  Duurzaam appartementencomplex mogelijk dankzij stimuleringsregeling

  In Apeldoorn start de renovatie en verduurzaming van een appartementencomplex tot één van de meest duurzame flats van Nederland. Het complex krijgt een nieuwe schil: vloer- en dakisolatie, nieuwe gevels en kozijnen, triple glas en een ventilatieoplossing via warmteterugwinning (WTW), waarmee 83% van de warmtevraag wordt weggenomen. Hiermee wordt jaarlijks …Lees meer »
 • Innovatie is een steeds belangrijkere aanjager binnen de bouwkolom

  Gebrek aan samenwerking, complexe wetgeving en wijze aanbesteding remmen die ontwikkeling wel af. Dit blijkt uit de Monitor Bouwketen van het EIB. Zowel ingenieurs, architecten, installateurs als bouwbedrijven denken er zo over. Desondanks laat het onderzoek zien dat innovatie in toenemende mate een belangrijke aanjager is binnen de bouwkolom. De …Lees meer »
 • Nieuwe applicatie voorspelt onderhoud aan gebouwen

  Nieuwe applicatie voorspelt onderhoud aan gebouwen

  Een breed gedragen initiatief ontwikkelt momenteel een applicatie die de huidige staat van gebouwen in kaart brengt én toekomstig onderhoud met behulp van algoritmes voorspeld. Verschillende corporaties zijn bij de ontwikkeling ervan betrokken. Zij zien de applicatie als een manier om de betaalbaarheid van woningen te vergroten vanwege lagere onderhoudskosten. …Lees meer »
 • Corporaties zoeken ondersteuning om woningbestand te verduurzamen

  Corporaties zoeken ondersteuning om woningbestand te verduurzamen

  Woningcorporaties hebben in kaart gebracht hoe ze vóór 2050 hun sociale huurwoningen gasloos en CO2-neutraal kunnen maken. De corporaties willen drie van de vier woningen verduurzamen door ze te renoveren tot nul-op-de-meter-woning (38 procent) of door ze maximaal te isoleren en er zonnepanelen op te installeren (38 procent). Voor de …Lees meer »
 • Hoge duurzaamheidsscore voor Alkmaars kantoorpand

  Hoge duurzaamheidsscore voor Alkmaars kantoorpand

  Torenburg, het kantoorpand van Vivat in Alkmaar, is gecertificeerd met een Breeam-certificaat voor duurzaamheid. Met drie sterren voor asset, vier sterren voor beheer en drie sterren voor gebruik, bereikt dit kantoor de hoogste duurzaamheidsscore van Alkmaar. In totaal zijn er in Nederland maar 7 panden die 10 of meer sterren, …Lees meer »
 • BAM verzorgt engineering Hanzehogeschool campus

  BAM verzorgt engineering Hanzehogeschool campus

  Hanzehogeschool en BAM Bouw en Techniek hebben een overeenkomst getekend voor de bestekfase van de nieuw- en verbouw van het campuscomplex in Groningen. Deze ondertekening is de eerste stap naar het realiseren van een vernieuwd campusgebouw met een oppervlakte van bijna 31.000 m2. In de eerste fase, tot de zomer …Lees meer »