Het vakgebied van corporate vastgoedprofessionals zal de komende jaren beïnvloed worden door factoren zoals technologische innovatie, gewijzigde consumptiepatronen en de manier waarop mensen willen wonen en werken. Dat staat in een rapport over de toekomst van corporate real estate (CRE), samengesteld door CoreNet Global, een wereldwijd netwerk van corporate vastgoedprofessionals. Het rapport The Bigger Picture: The Future of Corporate Real Estate is gebaseerd op interviews met 30 topdeskundigen over thema’s als duurzaamheid, globalisering, het internet of things en cyberbeveiliging.

Volgens de rapporteurs worden de komende tien tot twintig jaar wereldwijd 40 tot 60 procent van de banen die samenhangen met transacties door automatisering overbodig. Werknemers werken bovendien steeds mobieler maar wel altijd verbonden via netwerken. Dit vergt grote aanpassingen van het vastgoedbeleid van corporates, de inrichting van werkplekken, computerbeveiliging  en de wijze waarop vastgoed wordt beheerd.

Het EMEA-jaarcongres van  CoreNet Global, dat van 14 tot en met 16 september in het Amsterdamse Hotel Okura plaatsvindt, staat ook in het teken van ‘The Bigger Picture’. Centraal tijdens de seminars, lezingen en netwerkbijeenkomsten staat de vraag hoe vastgoedmanagers van ondernemingen adequaat kunnen inspelen op een snel veranderende wereld en groeiende concurrentiedruk.

De organisatie van het driedaagse evenement  verwacht meer dan 500 bezoekers. Het congres wordt geopend door Mujtaba Rahman van de Eurasia Group, die zijn visie zal geven op de actuele politieke en economische ontwikkelingen in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).