real-estateDe software applicaties VBSonline en O-Prognose zijn hiertoe geïntegreerd. Door de integratie van beide systemen kunnen de geplande onderhoudskosten uit O-Prognose op objectniveau meegenomen worden in de exploitatieoverzichten van VBSonline en de objectgegevens uit VBSonline worden overgenomen in O-Prognose. Leo Looise, senior software adviseur bij Metafoor Vastgoed en Software: “De meerwaarde die deze integratie van systemen biedt is het verbeterde inzicht en overzicht in de actuele vastgoedportefeuille. Op basis hiervan kunnen strategische beslissingen genomen worden.”

“Dubbele invoer van gegevens behoort tot het verleden”, zegt Mari van Wanroij, accountmanager bij Plandatis. “Met de combinatie van VBSonline en O-Prognose ben je als vastgoedbeheerder altijd ‘in control’ over je portefeuille. Dit betekent voor onze gebruikers meer efficiëntie in bedrijfsprocessen, kostenbesparing en up-to-date informatie.”.

Plandatis is softwarespecialist marktleider van professionele oplossingen voor het beheer van vastgoed, technische installaties en infrastructuur. O-Prognose wordt onder andere ingezet bij het uitvoeren van vastgoedinspecties en het opstellen van (duurzame) meerjarenonderhoudplannen. Metafoor Vastgoed en Software uit Lelystad richt zich met haar webapplicatie VBSonline op het administratief, juridisch en financieel vastgoedbeheer. VBSonline wordt door een groot aantal Nederlandse gemeenten gebruikt en is sinds 2015 ook beschikbaar voor de private vastgoedmarkt.

Plandatis en Metafoor bieden graag de mogelijkheid om kennis te maken. Beide systemen kunnen in één demo worden gepresenteerd. De komende maanden staan Plandatis en Metafoor samen op verschillende beurzen en evenementen.