gebouwbeheerIn het EF International Language Centre in Oxford heeft system integrator Global Electrical Solutions Ltd een systeem voor gebouwbeheer geïnstalleerd voor de bewaking van verwarming, ventilatie, water, verlichting, enz. Door Netbiter Remote Management gateways aan te sluiten op de Rockwell regelpanelen in het gebouw, kunnen gebruikers online de actuele temperaturen, niveaus en het verbruik bijhouden. Ze kunnen zelfs op afstand verlichting inschakelen of ramen openen – kortom het Internet of Things in de praktijk.

Een Netbiter gateway is verbonden met de Rockwell PLC’s. Gebruikers hebben toegang tot het pand op www.netbiter.net

Hoe werkt het? Een Netbiter EC310 gateway wordt verbonden met de Rockwell Micro800 serie PLC’s die de verschillende systemen in het gebouw regelen. De Netbiter gateway stuurt data door naar de cloud gebaseerde Netbiter Argos service waar deze worden opgeslagen en kunnen worden bekeken. GES en de gebouweigenaren kunnen inloggen op www.netbiter.net om de actuele waarden te bekijken en installaties zelfs afschakelen, ramen openen en verlichting in- of uitschakelen vanaf hun Netbiter Argos dashboard. Bovendien kunnen ze via e-mail alarmen ontvangen als bepaalde waarden worden bereikt (bijvoorbeeld als het CO2 niveau te hoog wordt). Het is ook mogelijk om rapporten te genereren over het verbruik en de prestaties in de tijd.

“Het werkt echt heel goed,” vertelt Mark Jenkyns, Managing Director van Global Electrical Solutions. “Het is voor ons eenvoudig om grafische dashboards in Netbiter Argos te creëren, daarom gebruiken we het in principe als front-end voor ons gebouwbeheersysteem.”

De remote management oplossing is goed ontvangen door Global Electrical Solution’s klanten, zowel omdat het voor een betere controle zorgt, als de (reis)kosten voor onderhoudsbezoeken verlaagt tot een absoluut minimum. Aangezien de prijs van een remote management gateway doorgaans dezelfde is als de kosten van een onderhoudsbezoek, is de return on investment meestal maar een paar maanden.

Verder naar pagina 2 van 2