• Slim dak vangt overtollig regenwater op

  Slim dak vangt overtollig regenwater op

  Op het Schieblock in Rotterdam is het slimste dak van Nederland in gebruik genomen: het ‘Slimdak’. Het dak speelt in op de weersverwachtingen en kan ruimte maken voor overtollig regenwater. De zogenoemde smartflowcontrol ‘bemiddelt’ tussen het weer en het dak. Wanneer er bijvoorbeeld hoosbuien worden voorspeld, zorgt dit systeem er automatisch voor dat het overtollige regenwater kan worden opgevangen in het dak. Het Slimdak op Het Schieblock is een klein testdak van 120 vierkante meter.  Het is speciaal aangelegd om het systeem te kunnen presenteren aan bouwers, architecten, waterschappers en beleidsambtenaren. Het idee is dat het Slimdak kan worden toegepast … ...Lees meer »
 • Via een app kranen configureren en beheren

  Via een app kranen configureren en beheren

  Sanitairfabrikant Schell introduceert een module met Bluetooth Smart Technology, waarmee de installateur of gebouwbeheerder de instellingen en het beheer van de armaturen via een app kan regelen. De module is een upgrade voor elektronische Schell-armaturen. Met de nieuwe SSC Bluetooth-module biedt Schell een nieuw elektronische component met twee toepassingen. De …Lees meer »
 • Intelligente gebruikersstations met twee watercircuits

  Intelligente gebruikersstations met twee watercircuits

  Viega introduceert gebruikersstations met Hygiëne+ functie die er automatisch voor zorgen dat deze drinkwaterinstallaties volgens het ontwerp en de voorschriften worden gebruikt en de waterverversing op het gebruik is afgestemd. De nieuwe stations zijn met twee watercircuits inzetbaar als koud/warm-gebruikersstation, maar ook als koud/koud- of warm/warm-varianten. Ze worden toegepast in …Lees meer »
 • “Legionella-aanpak minister is onvoldoende”

  “Legionella-aanpak minister is onvoldoende”

  CDA-kamerlid Ronnes stelde onlangs een aantal vragen aan de minister van Binnenlandse Zaken over de laksheid in de bouwwereld, die legionellabesmetting tot gevolg heeft. Volgens ISSO kost Legionella jaarlijks aan twintig tot dertig personen het leven, waarvan een gedeelte te wijten is aan onveilige leidingwaterinstallaties. De oorzaak ligt in het …Lees meer »
 • Duitse fabrikant introduceert WELL-label op haar sanitaire armaturen

  Duitse fabrikant introduceert WELL-label op haar sanitaire armaturen

  De Duitse fabrikant van sanitaire armaturen Schell gebruikt sinds kort het Water Efficiency Label (WELL) als aanduiding voor de duurzaamheid van zijn kranen. Architecten, installateurs en gebruikers hebben zo in één oogopslag inzicht in het waterverbruik en een aantal andere eigenschappen van de kranen, zoals temperatuur, bediening en geluidsniveau. Het …Lees meer »
 • “Oplossen legionellaprobleem heeft lang niet altijd prioriteit”

  Legionellabestrijder Holland Water vindt dat het beleid van de laatste jaren in Nederland op het gebied van preventie en bestrijding van legionellabesmetting grondig moet worden onderzocht. Aanleiding vormen onderzoeken van het RIVM en het ISSO, kennisinstituut voor installatietechniek, naar het aantal besmettingen en de oorzaken daarvan. Vorig jaar raakten 324 …Lees meer »
 • Oud-minister Cramer opent internationaal symposium over sanitatie

  Oud-minister Cramer opent internationaal symposium over sanitatie

  Op 23 augustus a.s. opent oud-minister prof.dr. Cramer, het internationaal symposium ‘Water Supply and Drainage for Buildings’ in Haarlem. Cramer was als minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer nauw betrokken bij veilige leidingwaterinstallaties. Het in augustus 2007 door de installatiesector aan haar aangeboden actieplan leidde tot een brief van …Lees meer »