• Individueel design van badkamers dragen bij aan exclusieve uitstraling hotel

  Individueel design van badkamers dragen bij aan exclusieve uitstraling hotel

  In Ljubljana is een luxueus hotel geopend, het 5 sterren hotel InterContinental. De studio die het interieur ontwierp, koos voor een modern design met cirkels en kogelvormige vormen als iconische elementen. Toegepast zijn uitgesproken materialen om het individuele design, de exclusiviteit en het comfort uit te dragen. Dat geldt zeker voor de badkamers. In de gastenkamers met daglicht is de serie BetteArt geplaatst. Het bad is uit één stuk vervaardigd en heeft een extreem smalle badrand en forse hoeken die voor comfort zorgen. In de binnen gesitueerde kamers is het inbouwbad BetteOne geïnstalleerd. Deze serie heeft een brede rand voor … ...Lees meer »
 • Duitse sanitairfabrikant drie keer onderscheiden

  Duitse sanitairfabrikant drie keer onderscheiden

  De Duitse armaturenfabrikant Schell is door de German Design Council bekroond voor respectievelijk de kwaliteit van het merk, zijn innovatiekracht en het ontwerp. De prijzen werden toegekend door een jury van wetenschappers en economische experts. Deze zomer ontving Schell de ‘German Brand Award 2018’ in de categorie ‘Heating & Bathroom’ …Lees meer »
 • Slim dak vangt overtollig regenwater op

  Slim dak vangt overtollig regenwater op

  Op het Schieblock in Rotterdam is het slimste dak van Nederland in gebruik genomen: het ‘Slimdak’. Het dak speelt in op de weersverwachtingen en kan ruimte maken voor overtollig regenwater. De zogenoemde smartflowcontrol ‘bemiddelt’ tussen het weer en het dak. Wanneer er bijvoorbeeld hoosbuien worden voorspeld, zorgt dit systeem er …Lees meer »
 • Via een app kranen configureren en beheren

  Via een app kranen configureren en beheren

  Sanitairfabrikant Schell introduceert een module met Bluetooth Smart Technology, waarmee de installateur of gebouwbeheerder de instellingen en het beheer van de armaturen via een app kan regelen. De module is een upgrade voor elektronische Schell-armaturen. Met de nieuwe SSC Bluetooth-module biedt Schell een nieuw elektronische component met twee toepassingen. De …Lees meer »
 • Intelligente gebruikersstations met twee watercircuits

  Intelligente gebruikersstations met twee watercircuits

  Viega introduceert gebruikersstations met Hygiëne+ functie die er automatisch voor zorgen dat deze drinkwaterinstallaties volgens het ontwerp en de voorschriften worden gebruikt en de waterverversing op het gebruik is afgestemd. De nieuwe stations zijn met twee watercircuits inzetbaar als koud/warm-gebruikersstation, maar ook als koud/koud- of warm/warm-varianten. Ze worden toegepast in …Lees meer »
 • Legionellabesmetting in ziekenhuis Leeuwarden

  Legionellabesmetting in ziekenhuis Leeuwarden

  eBij een reguliere controle van de waterleiding van ziekenhuis MCL in Leeuwarden werd vorige week de legionellabacterie aangetroffen. Het legionellaprotocol is direct in gang gezet. Uit een sneltest bleek het dna van de bacterie in het waterleidingsysteem te zitten. Vervolgens zijn preventieve maatregelen genomen om besmetting te voorkomen. Op de …Lees meer »
 • Nederlands bedrijf bestrijdt Legionella in Abu Dhabi

  Nederlands bedrijf bestrijdt Legionella in Abu Dhabi

  Holland Water uit Driebergen is er samen met Culligan, haar partner in de Verenigde Arabische Emiraten, in geslaagd een order te verwerven voor het leveren, plaatsen, onderhouden en monitoren van acht Bifipro-systemen voor Legionellabestrijding in Masdar City in het emiraat Abu Dhabi. De overheid daar wil van deze nieuwe stad …Lees meer »
 • Duitse fabrikant introduceert WELL-label op haar sanitaire armaturen

  Duitse fabrikant introduceert WELL-label op haar sanitaire armaturen

  De Duitse fabrikant van sanitaire armaturen Schell gebruikt sinds kort het Water Efficiency Label (WELL) als aanduiding voor de duurzaamheid van zijn kranen. Architecten, installateurs en gebruikers hebben zo in één oogopslag inzicht in het waterverbruik en een aantal andere eigenschappen van de kranen, zoals temperatuur, bediening en geluidsniveau. Het …Lees meer »