• Seminar over veiligheid drinkwatersystemen in prioritaire instellingen

  Seminar over veiligheid drinkwatersystemen in prioritaire instellingen

  Viega Nederland organiseert op 23 mei a.s. in het Aviodrome in Lelystad een seminar over de veiligheid van drinkwatersystemen in prioritaire instellingen, zoals ziekenhuizen en verzorgingshuizen. Het seminar is bedoeld voor gebouwbeheerders, gebouweigenaren en iedereen die betrokken is bij het beheer van dergelijke instanties. Uit onderzoek van Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) lopen in Nederland ieder jaar honderden mensen een besmetting op met de legionellabacterie. Meestal is dat in de vorm van een ernstige longontsteking maar er overlijden ook enkele tientallen patiënten. Bovendien houden velen chronische klachten over aan hun legionellabesmetting. Dergelijke besmettingen kunnen meestal worden voorkomen door een goede, … ...Lees meer »
 • Unica gaat 150 zorglocaties legionellaveilig maken

  Unica gaat 150 zorglocaties legionellaveilig maken

  Unica Building Services gaat de drinkwaterveiligheid verzorgen bij de Rotterdamse zorginstelling Pameijer. Binnen de overeenkomst  gaan het Inspectie en Beheerteam van Unica Rotterdam en Pameijer de komende tijd nauw samenwerken om de ruim 150 locaties van Pameijer volledig legionellaproof te houden. Unica neemt per 1 januari 2019 voor al deze …Lees meer »
 • Legionellabesmetting in ziekenhuis Leeuwarden

  Legionellabesmetting in ziekenhuis Leeuwarden

  eBij een reguliere controle van de waterleiding van ziekenhuis MCL in Leeuwarden werd vorige week de legionellabacterie aangetroffen. Het legionellaprotocol is direct in gang gezet. Uit een sneltest bleek het dna van de bacterie in het waterleidingsysteem te zitten. Vervolgens zijn preventieve maatregelen genomen om besmetting te voorkomen. Op de …Lees meer »
 • Nederlands bedrijf bestrijdt Legionella in Abu Dhabi

  Nederlands bedrijf bestrijdt Legionella in Abu Dhabi

  Holland Water uit Driebergen is er samen met Culligan, haar partner in de Verenigde Arabische Emiraten, in geslaagd een order te verwerven voor het leveren, plaatsen, onderhouden en monitoren van acht Bifipro-systemen voor Legionellabestrijding in Masdar City in het emiraat Abu Dhabi. De overheid daar wil van deze nieuwe stad …Lees meer »
 • Omloopleiding niet nodig bij afvoersysteem voor hoogbouw

  Omloopleiding niet nodig bij afvoersysteem voor hoogbouw

  Geberit introduceert met SuperTube een nieuw afvoersysteem voor hoogbouw. Drie gepatenteerde fittingen zorgen bij verdiepingsaansluitingen en bij de richtingverandering in de standleiding voor een continue luchtkolom in de afvoerleiding. De installatie van een parallelle omloop- of secundaire ontspanningsleiding is zo niet langer nodig. Met dit afvoersysteem blijft de leidingdiameter klein …Lees meer »
 • Duitse sanitairfabrikant drie keer onderscheiden

  Duitse sanitairfabrikant drie keer onderscheiden

  De Duitse armaturenfabrikant Schell is door de German Design Council bekroond voor respectievelijk de kwaliteit van het merk, zijn innovatiekracht en het ontwerp. De prijzen werden toegekend door een jury van wetenschappers en economische experts. Deze zomer ontving Schell de ‘German Brand Award 2018’ in de categorie ‘Heating & Bathroom’ …Lees meer »
 • Slim dak vangt overtollig regenwater op

  Slim dak vangt overtollig regenwater op

  Op het Schieblock in Rotterdam is het slimste dak van Nederland in gebruik genomen: het ‘Slimdak’. Het dak speelt in op de weersverwachtingen en kan ruimte maken voor overtollig regenwater. De zogenoemde smartflowcontrol ‘bemiddelt’ tussen het weer en het dak. Wanneer er bijvoorbeeld hoosbuien worden voorspeld, zorgt dit systeem er …Lees meer »
 • Via een app kranen configureren en beheren

  Via een app kranen configureren en beheren

  Sanitairfabrikant Schell introduceert een module met Bluetooth Smart Technology, waarmee de installateur of gebouwbeheerder de instellingen en het beheer van de armaturen via een app kan regelen. De module is een upgrade voor elektronische Schell-armaturen. Met de nieuwe SSC Bluetooth-module biedt Schell een nieuw elektronische component met twee toepassingen. De …Lees meer »