• Branche nu zelf aan de slag met opleidingen verduurzaming gebouwde omgeving

  Branche nu zelf aan de slag met opleidingen verduurzaming gebouwde omgeving

  Sinds 2011 werkt BuildUpSkillsNL aan het versterken van de kennis en vaardigheden van vakmensen die direct betrokken zijn bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Hiervoor zijn de specifieke behoeften en ervaringen van de Nederlandse bouw- en installatiesector in kaart gebracht en omgezet naar praktische adviezen en een handige scholingstool. Gisteren zijn de opleidingen verduurzaming gebouwde omgeving overgedragen aan de branche. Het is nu aan de bedrijven en onderwijsinstellingen zelf om met BuildUpSkills aan de slag te gaan. Om technische innovaties versneld in het onderwijs op te nemen, heeft BuildUpSkills de afgelopen jaren met verschillende ROC’s keuzedelen ontwikkeld waarin leerlingen … ...Lees meer »
 • Kantoorpand uit jaren zeventig van label E naar A+++

  Kantoorpand uit jaren zeventig van label E naar A+++

  Adviesbureau Witteveen+Bos heeft haar kantoor grondige laten renoveren. Het pand uit 1975 is van label E naar A+++ gegaan. Deventer burgemeester Andries Heidema opende het vernieuwde kantoorpand samen met Karin Sluis, algemeen directeur van Witteveen+Bos. Het gebouw is nu gasloos, terwijl eerder 55.000m3 gas per jaar werd verbruikt. De verduurzaming …Lees meer »
 • Kerk bespaart helft op stookkosten met gasgestookte luchtverwarmer

  Kerk bespaart helft op stookkosten met gasgestookte luchtverwarmer

  Bij een grote restauratie van de St. Plechelmuskerk in Deurningen is vijf jaar geleden de verwarmingsinstallatie geheel vernieuwd. Nu blijkt dat hierdoor een besparing is gerealiseerd van 50% op de stookkosten. De nieuwe geplaatste gasgestookte luchtverwarmer zorgt ervoor dat de gewenste ruimtetemperatuur van de kerk binnen een uur wordt bereikt. …Lees meer »
 • Technisch dienstverlener ontwikkelt en financiert zelf duurzame projecten

  Technisch dienstverlener ontwikkelt en financiert zelf duurzame projecten

  TBI-onderneming Croonwolter&dros heeft een nieuw bedrijfsonderdeel opgericht: ‘Smart Energy’. Hierin worden duurzame energieprojecten ondergebracht die de onderneming zelf ontwikkelt, financiert, realiseert en exploiteert. Fabio Pisano, Energie consultant bij Croonwolter&dros: “We zien dat de aandacht voor verduurzaming een toevlucht neemt. De mogelijkheden zowel technisch, financieel als bedrijfseconomisch zijn er, dus is …Lees meer »
 • Ontwerpen van gebouwgebonden technische systemen

  Ontwerpen van gebouwgebonden technische systemen

  Het softwarebedrijf Data Design System (DDS) heeft een nieuwe versie van haar CAD/BIM-software DDS-CAD uitgebracht. Naast nieuwe en verbeterde functies voor elke installatietechnische discipline, zijn ook innovaties geïntroduceerd op algemeen vlak en gebruik van de software. Zo heeft het bedrijf op het gebied van sanitaire- en verwarmingsinstallaties onder meer de …Lees meer »
 • Duurzame Dunkin’ Donuts

  Duurzame Dunkin’ Donuts

  Het nieuwe filiaal van Dunkin’ Donuts in Eindhoven is voorzien van een energiebesparend klimaatsysteem. Het is de elfde vestiging van de koffie- en donutfirma in Nederland. De winkelruimte is volledig uit glas opgetrokken. Voorwaarde voor het integreren van een klimaatsysteem was dat deze het zicht van de bezoekers niet mocht …Lees meer »
 • Unica één van de partners bij nieuwbouw Sint Maartenskliniek

  Unica één van de partners bij nieuwbouw Sint Maartenskliniek

  Unica gaat alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor de nieuwbouw van de Sint Maartenskliniek in Ubbergen verzorgen. Wereldwijd is dit het eerste ziekenhuis waarin een nieuw concept voor operatiekamers wordt toegepast die deze veiliger, eenvoudiger, effectiever en efficiënter moet maken. Als alles goed gaat zal de kliniek in het 2e …Lees meer »
 • Renovatie installaties van voormalige Diamantbeurs Amsterdam

  Renovatie installaties van voormalige Diamantbeurs Amsterdam

  Rijksmonument De Diamantbeurs in Amsterdam wordt volledig gerenoveerd tot een centrum voor de creatieve industrie. Onder de nieuwe naam Capital C wordt het gebouw in ere hersteld. De gevel wordt zoveel mogelijk teruggebracht naar de originele staat en de originele torens worden teruggeplaatst. Bovenop het pand komt een grote glazen …Lees meer »
 • Installatiebranche nog weinig bekend met BIM

  Installatiebranche nog weinig bekend met BIM

  In de installatiebranche is de bekendheid en ervaring met BIM zeer beperkt, zo blijkt uit onderzoek van Jaarbeurs. 44% zegt te weten wat BIM inhoudt, maar slechts 28% heeft ervaring met het werken in BIM. Veruit de belangrijkste reden om niet met BIM te werken is dat de opdrachtgever hier …Lees meer »