new-south-glasgow-hospital-1024px-simon-milesPlafondfabrikant Armstrong Ceiling Solutions biedt sinds kort een deel van haar portfolio aan als BIM-bestand, onder andere de cradle-to-cradle (C2C) producten Perla en Ultima+. In de BIM-bibliotheek zijn zowel minerale als metalen plafondoplossingen te vinden,  beschikbaar in zowel IFC als Revit formaten. In de Armstrong BIM-bibliotheek zijn nu ruim 65 afzonderlijke producten binnen 16 BIM-objecten te vinden en dat aantal zal in de nabije toekomst nog groeien.

Rob Gardiner, technisch manager bij Armstrong: “BIM maakt het voor onze klanten nog makkelijker te ontwerpen en hun projecten te specificeren met onze plafondsystemen. Deze BIM-objecten bevatten alle relevante productinformatie en prestatiewaarden en zorgen voor een nieuwe vorm van het delen van onze productdata binnen de diverse disciplines in de bouwsector.”

BIM staat voor Building Information Modeling en is een methodiek om binnen de bouw beter samen te werken. Een BIM is een digitale representatie van functionele en fysieke karakteristieken van een bouwwerk. Het gebruik van BIM wordt ook wel ‘virtueel bouwen’ genoemd. Met BIM wordt alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces gestandaardiseerd opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel.  Alle betrokken partijen in het bouwproces werken met dezelfde informatie en zien van elkaar wat er gebeurt. Zo beschikt iedereen over complete, recente en uniforme informatie.

Armstrong Ceiling Solutions is de eerste plafondfabrikant in Europa met een complete lijn aan C2C-gecertificeerde producten. Niet alleen Perla en Ultima+ zijn C2C gecertificeerd; sinds deze zomer heeft ook het ophangsysteem Prelude een Cradle 2 Cradle certificaat. Daarmee biedt Armstrong een compleet C2C plafondsysteem aan.

[related_post themes=”text”]