Schneider Electric, actief op het gebied van energiemanagement en procesautomatisering, heeft de open IoT-architectuur EcoStruxure™ gelanceerd. Dit open platform verbindt technische installaties met elkaar. Hierdoor ontstaat een slim ecosysteem dat innovatieve toepassingen voor efficiënter onderhoud, beheer en management faciliteert. De EcoStruxure-architectuur helpt organisaties om data van verbonden installaties te analyseren en daarmee de juiste actie te nemen.

De architectuur faciliteert niet alleen slimmer energiegebruik, maar biedt ook meer controle over processen en prestaties. EcoStruxure maakt het voor Schneider Electric, partners en eindgebruikers mogelijk om schaalbare IT/OT-oplossingen te ontwikkelen: van verbonden producten, controle- en beheersoftware (edge control), tot apps, analytics en services. De fabrikant biedt met EcoStruxure oplossingen voor de industrie, gebouwen, datacenters en infrastructuur. Hierdoor draagt het systeem bij aan verbeteringen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, efficiëntie, duurzaamheid en connectiviteit.

Lancering in Nederland
EcoStruxure is wereldwijd geïmplementeerd in 450.000+ installaties, met behulp van 9.000 systeemintegratoren, die meer dan 1 miljard apparaten verbinden. Paul Bron, Algemeen Directeur Schneider Electric Nederland: “Een open IoT-architectuur als EcoStruxure is van onschatbare waarde voor bedrijven die efficiënter en duurzamer willen opereren, omdat er een slim ecosysteem ontstaat. We hebben het platform bewust opengesteld voor ontwikkelaars, hardware- en servicepartners, zodat zij hun eigen applicaties en oplossingen kunnen verbinden met EcoStruxure.”

EcoStruxure-oplossingen zijn zowel on-premise als in de cloud te gebruiken met ingebouwde cybersecurityoplossingen. Om optimale veiligheid te waarborgen, draait de IoT-architectuur op Microsoft Azure.

Innovation Summit
Voor de lancering van EcoStruxure organiseerde Schneider Electric voor het eerst het wereldwijde evenement ‘Innovation Summit’ voor Nederlandse klanten en partners. Tijdens dit event presenteerde Schneider Electric de nieuwste producten op het gebied van Building, IT, Grid, Machine, Power en Plant. Klanten maakten kennis met innovaties uit het wereldwijde netwerk van Schneider Electric: van augmented reality-oplossingen tot de nieuwste applicaties op het gebied van energiemanagement en procesautomatisering.