Evenementenhal wil haar beurstitel Bouw Compleet Hardenberg verder ontwikkelen. De beursorganisatie werkt daarom samen met Bouwend Nederland, dat onderzoek heeft gedaan onder haar leden naar belangrijke thema’s in de branche. Die zijn vervolgens getoetst onder de bezoekers van Bouw Compleet Hardenberg. Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, automatisering, ketensamenwerking, ontgroening en vergrijzing kwamen daaruit als ‘topics’ naar voren. De beursorganisatie gaat hierop haar evenement afstemmen.

Om de branche te helpen met het thema ontgroening en vergrijzing, wil de beursorganisatie toekomstige/potentiele werknemers meer bij de beurs betrekken. Dat geldt ook voor de onderwerpen:  duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze begrippen zijn vrij breed. De beursorganisatie is daarom bezig om deze termen af te bakenen zodat ze interessant worden voor de branche.

Daarnaast spreekt Evenementenhal de ambitie uit om de ruwbouwhal verder te ontwikkelen en een nieuw veiligheidsplein te introduceren op de beursvloer. Ook wordt het kennisprogramma uitgebreid en voorzien van nieuwe onderwerpen die worden afgestemd voor zowel de eindbeslisser als de uitvoerende. Een ander speerpunt voor 2017 is het creëren van meer interactie op de beursvloer door het aanbieden van trainingen en workshops.

Tijdens afgelopen editie maakten exposanten kans op het winnen van twee awards: Participation Award en Innovation Award. Hier wordt in 2017 een nieuwe award aan toegevoegd: Duurzaamheidsaward. Deze vakprijs is voor de exposant die de beste of meest innovatieve oplossing heeft op het gebied van duurzaamheid. Deelnemers worden beoordeeld door een vakjury.

Bouw Compleet Hardenberg vindt in 2017 plaats op 10, 11 en 12 oktober in Evenementenhal Hardenberg. De vakbeurs wordt opnieuw gecombineerd met Schilder-, Glas- en Afbouw (S.G.A.) Vakdagen en Interieurbouw Vakbeurs Hardenberg. In 2016 namen meer dan 300 exposanten deel aan het driedaagse evenement. De vakbeurscombinatie kan jaarlijks rekenen op de belangstelling van ruim 17.000 belangstellenden.