IZ06_S_MEPcontent voor sanitaire

Een voorbeeld van een ESS inbouwgoot op MEPcontent.eu, met een greep uit de data die meegegeven is aan de content

In BIM-projecten kun niet meer zonder. Goede content, die veel informatie bevat, zorgt ervoor dat een 3D-model steeds belangrijker wordt in het BIM-proces en in het bestelproces.
Engineers willen namelijk perfecte modellen opleveren.
Modellen die alle benodigde informatie bevatten en het niet af laten weten op een essentieel onderdeel in de BIM-workflow. Daarom is er goede, up-to-date content nodig. Het grootste content platform van Nederland is MEPcontent, een platform met meer dan 500.000 BIM-producten. Engineers gebruiken het platform voor content in de gehele BIM workflow, ook bij het ontwerpen van sanitaire systemen.

MEPcontent is ontstaan vanuit de behoefte naar BIM-content van o.a. klanten van Stabiplan. Daarom heeft Stabiplan MEPcontent.eu opgericht. Marnix Leune, Business Process Manager bij Stabiplan en manager van het MEPcontent team vertelt: “MEPcontent biedt de MEP-engineer alle benodigde Revit-families en 3D-dwg’s om het BIM-model te optimaliseren. Een team van circa 50 man werkt er dagelijks aan om nieuwe content te maken of bestaande content te optimaliseren.”
MEPcontent bestaat al 15 jaar; men begon 15 jaar geleden met de objectenbibliotheek. Deze bibliotheek is in de loop der jaren uitgegroeid tot een content platform met inmiddels meer dan 500.000 producten voor zowel de E- als de W-installateur. MEPcontent heeft al meer dan 10.000 actieve gebruikers door heel Europa. Alle content is in lijn met de actuele leveringsprogramma’s van bekende (Europese) fabrikanten en leveranciers. Want ook zij maken deel uit van de MEPcontent community. Met hen werkt MEPcontent nauw samen om de grafische productinformatie van hun producten up-to-date te houden.
Voor het ontwerpen van sanitaire systemen biedt MEPcontent.eu veel content: van inbouwreservoirs, binnenriolering, wc’s naar douchegoten en wastafels; engineers kunnen voor het gehele sanitaire systeem terecht op het platform. Meer dan dertig fabrikanten uit de sanitaire branche, zoals Geberit, DYKA en Sphinx, bieden samen honderden producten aan op MEPcontent.eu.

Data
Data geeft de content betekenis en zorgt voor een versnelling van het bestelproces. De content op MEPcontent bevat ontzettend veel data. De data bestaat uit o.a. uit afmetingen en handelsdata zoals artikelnummers en ETIM/GTIN classificaties, maar ook technische- en rekendata zoals maatvoeringen of bijvoorbeeld de druk op een klep in een bepaalde stand. Ook kunnen engineers door een koppeling met Artikelbeheer alle relevante prijsinformatie (bruto- en nettoprijs) en tevens de voorraad bekijken.

Verder naar pagina 2 van 2