De Amsterdam ArenA nam voorafgaand aan de wedstrijd Ajax – Legia Warschau de nieuwe led-stadionverlichting officieel in gebruik. De stadionverlichting en beweegbare kleurenspots van Philips Lighting zorgen voor showeffecten tijdens evenementen en sportwedstrijden in de Amsterdam ArenA. Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux: “De Amsterdam ArenA is het eerste stadion in Nederland dat voorzien is van de combinatie van LED-verlichting en flexibele kleurenspots waardoor we een speciale belevenis kunnen creëren voor sport en entertainmentliefhebbers.”

Met de nieuwe LED-stadionverlichting voorziet Philips Lighting de Amsterdam ArenA van led-sportveldverlichting die voldoet aan de hoogste eisen van internationale televisiezenders en sportfederaties. Frank van der Vloed: “Dankzij de hoge lichtopbrengst genieten stadionbezoekers en televisiekijkers van de kleinste gebaren en emoties op het veld. Ze zijn nu nog beter te zien dankzij vlijmscherpe slow-motionbeelden.”

De combinatie van energiezuinige LED-verlichting en kleurenspots garandeert, naast een entertainmentbeleving, ook een lager energiegebruik. De duurzame led-verlichting geeft met evenveel lampen 30% hoger verlichtingsniveau, is zo’n 30% zuiniger dan conventionele stadionverlichting en heeft een veel langere levensduur, aldus Philips.

Philips Lighting verzorgt wereldwijd de verlichting in meer dan de helft van de belangrijkste voetbalstadions ter wereld. Ook levert Philips Lighting al ruim 60 jaar de professionele verlichting voor grote mondiale sportevenementen.