• VLA partner in onderzoek naar fijnstofreductie in en om gebouwen

  VLA partner in onderzoek naar fijnstofreductie in en om gebouwen

  De Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) heeft zich als partner aangesloten bij het onderzoek naar fijnstofreductie in en om gebouwen. Dit gebeurde door ondertekening van de overeenkomst door Erik van Heuveln, voorzitter VLA en John Lens, directeur TVVL ,na afloop van de Algemene Ledenvergadering van VLA in Bunnik. Erik van Heuveln: “Vanuit VLA ligt onze focus op gezonde binnenlucht. Voor ons is het dan ook niet meer dan logisch om ons als partner aan dit onderzoek te verbinden. We geven hiermee het signaal af dat we het belang van schone lucht onderstrepen, maar wij willen ook in praktisch opzicht … ...Lees meer »
 • Deense textiele luchtkanalen

  Deense textiele luchtkanalen

  Het textiele luchtkanaal van het merk FabricAir is vanaf heden direct, zonder tussenhandel, in Nederland verkrijgbaar. Hiertoe is een dochteronderneming opgericht met Ruud Meijer als Country Manager. Ruud Meijer wordt Country Manager van de nieuw opgerichte dochteronderneming. Meijer was eerder onder andere als Managing Director actief bij Systemair BV. FabricAir …Lees meer »
 • Eerste keurmerk voor een gezond fabrieksklimaat

  Eerste keurmerk voor een gezond fabrieksklimaat

  De ‘gezonde kantoren’ en ‘happy buildings’ schieten als paddenstoelen uit de grond. Tegelijkertijd werken vele duizenden productiemedewerkers nog steeds in ongezonde tochtige, dampende, stoffige en veel te warme of koude productiehallen en werkplaatsen. Om aan die situatie een einde te maken, introduceert Colt International uit Cuijk het ‘Frisse Fabriek’-keurmerk. Commercieel …Lees meer »
 • Luchtzuivering voor ziekenhuizen, scholen en hotels

  Luchtzuivering voor ziekenhuizen, scholen en hotels

  Panasonic’s nanoe-technologie is vernieuwd. Deze technologie levert een verbeterde luchtzuivering om een nog gezonder en schoner binnenklimaat te realiseren. Dit maakt de oplossing geschikt voor toepassing in onder meer ziekenhuizen, scholen en hotels. Recent onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat luchtvervuiling in binnenruimten zoals stof en dampen het risico …Lees meer »
 • Verbeterd klimaatsysteem voor koelen, verwarmen, ventileren en warmtapwater

  Verbeterd klimaatsysteem voor koelen, verwarmen, ventileren en warmtapwater

  Het City Multi VRF systeem van Mitsubishi Electric, een compleet klimaatsysteem voor koelen, verwarmen, ventileren en warmtapwater, is qua opwekkingsinstallaties vernieuwd. Naast verbeterde basisfuncties werden ook de compressor en de ventilator geoptimaliseerd. Het resultaat is een hoge energie-efficiëntie en daardoor energiebesparingen in verwarmings- én koelmodus. Zo werd bij de nieuwe …Lees meer »
 • Luchtbehandelingskasten met een luchtdebiet tot 44.000 m3/h

  Luchtbehandelingskasten met een luchtdebiet tot 44.000 m3/h

  Ned Air bv, fabrikant van luchtbehandelingssystemen, komt met een nieuwe unit: de RotorLine. De luchtbehandelingskasten zijn voorzien van een nieuwe generatie warmtewielen. Er zijn acht verschillende modellen, met een luchtdebiet van 2.400 tot 44.000 m3/h. De nieuwe RotorLine is vanaf de basis opnieuw vormgegeven. Daarnaast is de modelindeling van de …Lees meer »
 • Impact vervuilde binnenlucht door veel Nederlanders onderschat

  Impact vervuilde binnenlucht door veel Nederlanders onderschat

  Het grootste deel van de Nederlanders is zich er niet van bewust dat binnenlucht tot vijf keer meer vervuild kan zijn dan buitenlucht. Dat is de belangrijkste conclusie uit een internationaal onderzoek onder 16.000 bewoners, waaronder meer dan 1.000 Nederlanders. Veel Nederlanders onderschatten de impact van het binnenleven op hun …Lees meer »
 • Klimaatbeheersing op maat voor fabrieken

  Klimaatbeheersing op maat voor fabrieken

  Colt International introduceert een Frisse fabriek‐concept: een modulair systeem dat het klimaat in een fabriek voortdurend monitort en bijstuurt. Het betreft maatwerk, waarvoor een vast plan van aanpak wordt gevolgd. Die aanpak start altijd met een proces van metingen, interviews en analyse. Door middel van computational fluid design (CFD) wordt …Lees meer »
 • Fijnstofmeting voor gebouwen en wooncomplexen

  Fijnstofmeting voor gebouwen en wooncomplexen

  De Siemens Divisie Building Technologies heeft een nieuwe fijnstofsensor voor gebouwen en moderne wooncomplexen op de markt gebracht. De sensor kan gebruikt worden voor de bewaking en visualisering van fijnstofbelasting en is te integreren in gebouwbeheersystemen. De op lasertechnologie gebaseerde fijnstofsensor meet de vervuiling van de lucht in twee categorieën: …Lees meer »
 • Luchtbehandelingunits met hoogste luchtdichtheid

  Luchtbehandelingunits met hoogste luchtdichtheid

  De CRL HR-WTW serie van WOLF is verder uitgebreid met de en CRL-2500. De units zijn geschikt voor een luchthoeveelheid resp. tot 1.300 m3/h en 2.500 m3/h. De CRL serie is voorzien van het gepatenteerde SuperSeal systeem met een cascade afdichting van de panelen en deuren. Hiermee wordt de hoogste …Lees meer »