• Deense textiele luchtkanalen

  Deense textiele luchtkanalen

  Het textiele luchtkanaal van het merk FabricAir is vanaf heden direct, zonder tussenhandel, in Nederland verkrijgbaar. Hiertoe is een dochteronderneming opgericht met Ruud Meijer als Country Manager. Ruud Meijer wordt Country Manager van de nieuw opgerichte dochteronderneming. Meijer was eerder onder andere als Managing Director actief bij Systemair BV. FabricAir introduceerde in 1973 een op textiel gebaseerd ventilatiesysteem. De nieuwe dochteronderneming belooft snelle levering, hi-tech producten, eenvoudige installatie en ongeëvenaarde luchtverdeling. De betrokkenheid strekt zich tot in alle fasen van een project uit, inclusief installatieservice en onderhoudsprogramma’s. FabricAir BV biedt een levertijd van doorgaans minder dan twee weken voor elk … ...Lees meer »
 • Eerste keurmerk voor een gezond fabrieksklimaat

  Eerste keurmerk voor een gezond fabrieksklimaat

  De ‘gezonde kantoren’ en ‘happy buildings’ schieten als paddenstoelen uit de grond. Tegelijkertijd werken vele duizenden productiemedewerkers nog steeds in ongezonde tochtige, dampende, stoffige en veel te warme of koude productiehallen en werkplaatsen. Om aan die situatie een einde te maken, introduceert Colt International uit Cuijk het ‘Frisse Fabriek’-keurmerk. Commercieel …Lees meer »
 • Luchtzuivering voor ziekenhuizen, scholen en hotels

  Luchtzuivering voor ziekenhuizen, scholen en hotels

  Panasonic’s nanoe-technologie is vernieuwd. Deze technologie levert een verbeterde luchtzuivering om een nog gezonder en schoner binnenklimaat te realiseren. Dit maakt de oplossing geschikt voor toepassing in onder meer ziekenhuizen, scholen en hotels. Recent onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat luchtvervuiling in binnenruimten zoals stof en dampen het risico …Lees meer »
 • Verbeterd klimaatsysteem voor koelen, verwarmen, ventileren en warmtapwater

  Verbeterd klimaatsysteem voor koelen, verwarmen, ventileren en warmtapwater

  Het City Multi VRF systeem van Mitsubishi Electric, een compleet klimaatsysteem voor koelen, verwarmen, ventileren en warmtapwater, is qua opwekkingsinstallaties vernieuwd. Naast verbeterde basisfuncties werden ook de compressor en de ventilator geoptimaliseerd. Het resultaat is een hoge energie-efficiëntie en daardoor energiebesparingen in verwarmings- én koelmodus. Zo werd bij de nieuwe …Lees meer »
 • Aandacht voor luchtdichtheid gebouw voorkomt verrassingen bij oplevering

  Aandacht voor luchtdichtheid gebouw voorkomt verrassingen bij oplevering

  Het is veel te laat om pas bij oplevering van een gebouw aandacht te schenken aan de luchtdichtheid ervan. Dit stelt ingenieurs- en adviesbureau DGMR, dat in een whitepaper een zeven-stappen-plan presenteert om een luchtdicht gebouw te garanderen. ‘Het realiseren van een luchtdicht gebouw blijkt in de praktijk lastig. Verschillende …Lees meer »
 • Impact vervuilde binnenlucht door veel Nederlanders onderschat

  Impact vervuilde binnenlucht door veel Nederlanders onderschat

  Het grootste deel van de Nederlanders is zich er niet van bewust dat binnenlucht tot vijf keer meer vervuild kan zijn dan buitenlucht. Dat is de belangrijkste conclusie uit een internationaal onderzoek onder 16.000 bewoners, waaronder meer dan 1.000 Nederlanders. Veel Nederlanders onderschatten de impact van het binnenleven op hun …Lees meer »
 • Klimaatbeheersing op maat voor fabrieken

  Klimaatbeheersing op maat voor fabrieken

  Colt International introduceert een Frisse fabriek‐concept: een modulair systeem dat het klimaat in een fabriek voortdurend monitort en bijstuurt. Het betreft maatwerk, waarvoor een vast plan van aanpak wordt gevolgd. Die aanpak start altijd met een proces van metingen, interviews en analyse. Door middel van computational fluid design (CFD) wordt …Lees meer »
 • Fijnstofmeting voor gebouwen en wooncomplexen

  Fijnstofmeting voor gebouwen en wooncomplexen

  De Siemens Divisie Building Technologies heeft een nieuwe fijnstofsensor voor gebouwen en moderne wooncomplexen op de markt gebracht. De sensor kan gebruikt worden voor de bewaking en visualisering van fijnstofbelasting en is te integreren in gebouwbeheersystemen. De op lasertechnologie gebaseerde fijnstofsensor meet de vervuiling van de lucht in twee categorieën: …Lees meer »
 • Luchtbehandelingunits met hoogste luchtdichtheid

  Luchtbehandelingunits met hoogste luchtdichtheid

  De CRL HR-WTW serie van WOLF is verder uitgebreid met de en CRL-2500. De units zijn geschikt voor een luchthoeveelheid resp. tot 1.300 m3/h en 2.500 m3/h. De CRL serie is voorzien van het gepatenteerde SuperSeal systeem met een cascade afdichting van de panelen en deuren. Hiermee wordt de hoogste …Lees meer »
 • Koelmachines en warmtepompen met een middelhoog vermogen

  Koelmachines en warmtepompen met een middelhoog vermogen

  Johnson Controls introduceert een serie koelmachines en warmtepompen die voldoen aan de Ecodesign 2021 richtlijn. Met vermogens van 45 kW tot 260 kW combineren de toestellen het prijsvoordeel van een scroll koelmachine met de verhoogde controle van een gelijkstroominverter (DC-inverter), aldus de fabrikant. Nick Duggan, directeur van de afdeling HVAC …Lees meer »