• Koeltorens Schiphol krijgen legionellabescherming

  Koeltorens Schiphol krijgen legionellabescherming

  Luchthaven Schiphol krijgt een systeem om koeltorens vrij te houden van biofilm, Legionella, aanslag en corrosie. Zonder toevoeging van chemicaliën en met minimaal verbruik van water worden de koeltorens beschermd en beheerd. Holland Water verwierf deze opdracht via Engie Services, technisch dienstverlener en energieleverancier op Schiphol. Op de luchthaven worden op de passagiersterminals in totaal dertien koeltorens voorzien van het systeem. Het betreffende systeem is gebaseerd op de techniek van koper- en zilverionisatie die door het bedrijf inmiddels op ruim 500 locaties wordt ingezet op koel- en drinkwaterinstallaties. De techniek, die al eeuwenlang bestaat, werd door Holland Water ongeveer vijftien … ...Lees meer »
 • Klassen voor luchtdichtheid luchtkanalen gaan veranderen

  Klassen voor luchtdichtheid luchtkanalen gaan veranderen

  Er zijn verschillende wijzigingen op komst voor luchtkanalen. Centraal staan nieuwe eisen aan materialen en de dichtheid van luchtkanalen, op basis van de nieuwe ATC-klassen conform NEN EN 16798 deel 3. Veel fabrikanten werken toe naar duidelijke specificaties om zodoende een CE-markering van luchtkanalen mogelijk te maken. De branche is …Lees meer »
 • VLA partner in onderzoek naar fijnstofreductie in en om gebouwen

  VLA partner in onderzoek naar fijnstofreductie in en om gebouwen

  De Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) heeft zich als partner aangesloten bij het onderzoek naar fijnstofreductie in en om gebouwen. Dit gebeurde door ondertekening van de overeenkomst door Erik van Heuveln, voorzitter VLA en John Lens, directeur TVVL ,na afloop van de Algemene Ledenvergadering van VLA in Bunnik. Erik …Lees meer »
 • Deense textiele luchtkanalen

  Deense textiele luchtkanalen

  Het textiele luchtkanaal van het merk FabricAir is vanaf heden direct, zonder tussenhandel, in Nederland verkrijgbaar. Hiertoe is een dochteronderneming opgericht met Ruud Meijer als Country Manager. Ruud Meijer wordt Country Manager van de nieuw opgerichte dochteronderneming. Meijer was eerder onder andere als Managing Director actief bij Systemair BV. FabricAir …Lees meer »
 • KERN organiseert middag over doorrekenen energiebalans gebouwen

  KERN organiseert middag over doorrekenen energiebalans gebouwen

  Op 21 maart a.s. organiseert Kennisinstituut KERN een middag over de nZEB-tool. Met deze tool kan de energiebalans van een gebouw integraal worden doorgerekend en de energieprestatie nauwkeurig worden voorspeld. Deelnemers worden bijgepraat over de huidige en verwachte marktontwikkelingen. Ook vindt de officiële overdracht plaats van de nZEB-tool door ISSO …Lees meer »
 • Scroll chiller met koelmiddel R-454B als alternatief voor R-410A

  Scroll chiller met koelmiddel R-454B als alternatief voor R-410A

  Johnson Controls introduceert de een scroll chiller die leverbaar is met het koelmiddel R-454B. Dit koelmiddel heeft een laag aardopwarmingsvermogen (GWP). “R-454B is de vervanger met de laagste GWP-waarde voor R-410A  en levert vergelijkbare eigenschappen en bedrijfsprestaties, zonder dat het ontwerp van de apparatuur ingrijpend hoeft te veranderen”, aldus Christian …Lees meer »
 • Infrarood stralingswarmte vanaf de ruit

  Infrarood stralingswarmte vanaf de ruit

  Glas Consult introduceert een nieuwe uitvoering van het vierseizoenenglas IQ-Glas®-Sun. De ruit geeft infrarood stralingswarmte af aan de binnenruimte. Het warmtecomfort hiervan is anders dan verwarming met radiatoren of vloerverwarming. Een behaaglijk gevoel van warmte kan met infraroodwarmte bij een lagere temperatuur bereikt worden. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld en …Lees meer »
 • Luchtbehandelingskasten met een luchtdebiet tot 44.000 m3/h

  Luchtbehandelingskasten met een luchtdebiet tot 44.000 m3/h

  Ned Air bv, fabrikant van luchtbehandelingssystemen, komt met een nieuwe unit: de RotorLine. De luchtbehandelingskasten zijn voorzien van een nieuwe generatie warmtewielen. Er zijn acht verschillende modellen, met een luchtdebiet van 2.400 tot 44.000 m3/h. De nieuwe RotorLine is vanaf de basis opnieuw vormgegeven. Daarnaast is de modelindeling van de …Lees meer »
 • Impact vervuilde binnenlucht door veel Nederlanders onderschat

  Impact vervuilde binnenlucht door veel Nederlanders onderschat

  Het grootste deel van de Nederlanders is zich er niet van bewust dat binnenlucht tot vijf keer meer vervuild kan zijn dan buitenlucht. Dat is de belangrijkste conclusie uit een internationaal onderzoek onder 16.000 bewoners, waaronder meer dan 1.000 Nederlanders. Veel Nederlanders onderschatten de impact van het binnenleven op hun …Lees meer »