energielabelRenovatiepartners Smits Vastgoedzorg en TBI-onderneming ERA Contour gaan in Rotterdam aan de slag met groot onderhoud aan drie ERA-flats. Het gaat in eerste instantie om 156 galerijwoningen van een flatgebouw van Woonstad Rotterdam (Viervantflat). Daarna worden nog twee flats met 352 flatwoningen aangepakt (Lewis & Eliotflat). Het groot onderhoud richt zich enerzijds op het verbeteren van het energielabel van de flats maar ook op wooncomfort, gezondheid, veiligheid en de uitstraling.

Hans van der Krogt, directeur van Smits Vastgoedzorg: “De Viervantflat heeft na het groot onderhoud straks een veel lager energielabel. Dat krijgen we voor elkaar door slimme maatregelen te nemen zoals het vervangen van de huidige beglazing in HR -glas, door dak-, gevel- en vloerisolatie toe te passen en de flat aan te sluiten op stadsverwarming. De Viervantflat krijgt, naar het ontwerp van A3 architecten, vernieuwde kopgevels en hoofdentree. Het hout- en betonwerk wordt geschilderd en krijgt een nieuwe, moderne uitstraling. Ook de keukens, badkamers en toiletten worden vervangen. Wat betreft gezondheid en veiligheid zijn ook de nodige maatregelen genomen zoals asbestsanering. De toegang voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Bij de Lewis & Eliotflat worden dezelfde maatregelen genomen als bij de Viervantflat met aanvullend het plaatsen van pv-panelen. De huidige dichte hekwerken worden vervangen door open hekwerken en de draaiende delen worden in frisse, vrolijke kleuren geschilderd.

Verder naar pagina 2 van 2