Getint glas dat reageert op het weer, het tijdstip of de stand van de zon gedurende de dag. Halio introduceert dit interactieve glas voor onder andere commerciële gebouwen. De ramen kunnen overigens ook met de hand worden bediend – met gesproken opdrachten of intuïtieve wandregelaars. Het overschakelen begint onmiddellijk en halverwege het programma kan zo nodig gestopt worden als de gewenste schakering is bereikt. In grote kamerhoge ramen wordt in minder dan vijf minuten de donkerste kleur grijs bereikt.

In de donkerste tint biedt het glas niveaus van privacy die volgens de fabrikant onmogelijk verkregen worden met traditioneel glas. Wanneer de technologie gebruikt wordt op binnenwanden, creëert het flexibele, lichte en open kamers die in een handomdraai veranderd kunnen worden in een privéruimte (conferentiezalen of vergadercockpits).

De ramen kunnen zowel onafhankelijk als gegroepeerd worden getint. Het is een stand-alone systeem dat gebruikers meerdere bedieningsopties geeft – een mobiele app en strak vormgegeven wandregelaar. Maar daarnaast kan het ook worden bediend met gesproken opdrachten. Dankzij de versleutelings- en veiligheidsvoorzieningen op bankniveau laat het systeem zich integreren in gebouwbeheersystemen.

Halio is het resultaat van een strategisch samenwerkingsverband met Kinestral Technologies (US), dat zes maanden geleden van start ging. Naast het combineren van de knowhow van de betrokken bedrijven, is het samenwerkingsverband tevens financieel, industrieel en commercieel van aard. AGC heeft een financieel aandeel verworven en beide partners werken samen aan een grootschalige productie-eenheid en het combineren van hun marketingnetwerken, teneinde hun geografische complementariteit zo goed mogelijk te benutten.

De industrialisatiefase start begin 2017 en Halio zal begin 2018 op de markt verschijnen.