• Intelligente villa wint KNX Award

  Intelligente villa wint KNX Award

  Systeem integrator Casa Domotic heeft donderdag 25 oktober de KNX Innovation Award 2018 gewonnen. Het bedrijf sleepte de prijs in de wacht door, op basis van de internationale standaard KNX, een privé-villa te integreren met een bijzonder grote hoeveelheid functionaliteiten. Praktisch elke denkbare technische installatie is in de villa via KNX aanstuurbaar en te monitoren. In dit project werken de componenten en systemen van 13 verschillende fabrikanten naadloos samen. De uitreiking van de KNX Innovation Award 2018 vond plaats tijdens het KNX Netwerkevent dat op 25 oktober plaatsvond bij Hogeschool Thomas More in Sint-Katelijne Waver. Voor deze editie van de … ...Lees meer »
 • Slimme techniek in de gebouwde omgeving

  Slimme techniek in de gebouwde omgeving

  Donderdag 22 november wordt in Supernova in de Jaarbeurs in Utrecht de tweede editie van Smart Homes & Intelligent Buildings gehouden. Het event richt zich op slimme techniek in de gebouwde omgeving. Kernwoorden daarbij zijn energiezuinig, flexibel, levensloopbestendig, intelligent en comfortabel. Smart Homes & Intelligent Buildings Event richt zich op …Lees meer »
 • Pompcontrole via het Internet of Things

  Pompcontrole via het Internet of Things

   KSB presenteert de ‘KSB Guard’, een nieuw systeem voor pompcontrole. Direct op de pomp gemonteerde en aan het netwerk gekoppelde trillings- en temperatuursensoren zorgen voor transparantie van de beschikbaarheid op installatieniveau. Het systeem garandeert dat veranderingen in het bedrijfsgedrag van de machine vroegtijdig worden herkend en onderhoud beter kan worden …Lees meer »
 • Gateways voor armaturen in moderne gebouwbeheersystemen

  Gateways voor armaturen in moderne gebouwbeheersystemen

  Op de SHK-vakbeurs in Essen presenteerde Schell, Duits fabrikant van sanitairarmaturen, SWS-gateways voor de integratie van elektronische Schell-armaturen in moderne gebouwbeheersystemen. Dit als aanvulling op het SWS-watermanagementsysteem. Er zijn gateways leverbaar voor alle gangbare bussystemen die in de gebouwautomatisering gebruikt worden. De SWS-gateways fungeren als een interface tussen de SWS …Lees meer »
 • Amsterdam ArenA zet in op voorspelbaar onderhoud

  Amsterdam ArenA en BAM Bouw en Techniek hebben een overeenkomst gesloten voor het beheer en onderhoud van het stadion. De overeenkomst heeft een looptijd van tien jaar. BAM start dit jaar met de aanleg van een nieuw gebouwmanagementsysteem. Met behulp van sensoren verzamelt dit systeem data van de aangesloten apparatuur. …Lees meer »
 • Systeem dat stap naar circulair gebouw mogelijk wint NEN prijs

  Systeem dat stap naar circulair gebouw mogelijk wint NEN prijs

  Een digitaal systeem waarbij de relatie tussen een gebouw en zijn installaties inzichtelijk kan worden gemaakt, heeft de NENnovation Award gewonnen. Het systeem maakt dit niet alleen duidelijk op het gebied van ontwerp en realisatie, maar ook op de exploitatie (onderhoud en energie/CO2). Zo eenvoudig op levensduurkosten worden gestuurd en …Lees meer »
 • Woningcorporatie monitort prestaties NOM-woningen in pilotproject

  Woningcorporatie monitort prestaties NOM-woningen in pilotproject

  Woningcorporatie BrabantWonen heeft een voormalig buurtcentrum in Oss getransformeerd naar vier Nul-op-de-meterwoningen. De woningen zijn een belangrijke schakel in de zoektocht van de corporatie naar het energieneutraal maken van haar volledige woningvoorraad in 2050. Bij de Groene Brink, zoals het pilotproject genoemd wordt, worden de woningen de komende paar jaar …Lees meer »
 • Design Award voor intuïtief bedienbaar gebouwbeheersysteem

  Design Award voor intuïtief bedienbaar gebouwbeheersysteem

  Kieback&Peter heeft met het gebouwbeheersysteem Qanteon de German Design Award 2018 gewonnen. De prijs viel het bedrijf ten deel vanwege het uitstekende design en de intuïtieve bediening, zodat iedereen de software eenvoudig en effectief kan bedienen. Qanteon is een energiemanagement en gebouwbeheer in één. Het is ontwikkeld voor technische installaties …Lees meer »
 • Gebruikers vragen over GBS

  Gebruikers vragen over GBS

  Over een kleine twee weken vindt het 2-jaarlijkse Building G 100 Event plaats. Meer dan 250 eindgebruikers hebben zich hiervoor inmiddels geregistreerd.  Vraagstukken die door eindgebruikers zelf zijn gesteld zullen hier door middel van lezingen en workshops beantwoord worden door experts uit het vakgebied GB. Eén van de vraagstukken werd …Lees meer »