• Open platform voor gebouwen wint innovatieprijs

  Open platform voor gebouwen wint innovatieprijs

  Het IoT Building Intelligence Platform van GOOEE heeft de Rabobank Innovation Challenge 2019 gewonnen. De prijs werd toegekend tijdens Building Holland. Het betreft een open platform voor het beheren en besturen van gebouwen. GOOEE legt een verbinding tussen alle systemen, waardoor er direct inzicht is in hoe die systemen en de daaraan gekoppelde apparaten functioneren. Daarnaast biedt het totale controle en kunnen apparaten op afstand worden bediend. In totaal ontving de jury 69 inzendingen, evenredig verdeeld over de drie categorieën: Circulariteit, Digitalisering en Energietransitie. In de afzonderlijke categorieën Circulariteit en Energietransitie gingen de prijzen naar Hydroloop Systems voor haar smart … ...Lees meer »
 • ‘Slimme’ kantoren eenvoudig te hacken

  ‘Slimme’ kantoren eenvoudig te hacken

  Duizenden gebouwbeheersystemen van ‘slimme’ woningen en kantoren wereldwijd zijn eenvoudig toegankelijk voor hackers. Dit constateert een ethisch hacker van Computest op basis van een security-onderzoek naar de KNX-standaard voor woning- en gebouwautomatisering. Uit het onderzoek blijkt dat de systemen die zijn gebaseerd op deze standaard, veelvoudig aan het internet gekoppeld …Lees meer »
 • Intelligente villa wint KNX Award

  Intelligente villa wint KNX Award

  Systeem integrator Casa Domotic heeft donderdag 25 oktober de KNX Innovation Award 2018 gewonnen. Het bedrijf sleepte de prijs in de wacht door, op basis van de internationale standaard KNX, een privé-villa te integreren met een bijzonder grote hoeveelheid functionaliteiten. Praktisch elke denkbare technische installatie is in de villa via …Lees meer »
 • Slimme techniek in de gebouwde omgeving

  Slimme techniek in de gebouwde omgeving

  Donderdag 22 november wordt in Supernova in de Jaarbeurs in Utrecht de tweede editie van Smart Homes & Intelligent Buildings gehouden. Het event richt zich op slimme techniek in de gebouwde omgeving. Kernwoorden daarbij zijn energiezuinig, flexibel, levensloopbestendig, intelligent en comfortabel. Smart Homes & Intelligent Buildings Event richt zich op …Lees meer »
 • Pompcontrole via het Internet of Things

  Pompcontrole via het Internet of Things

   KSB presenteert de ‘KSB Guard’, een nieuw systeem voor pompcontrole. Direct op de pomp gemonteerde en aan het netwerk gekoppelde trillings- en temperatuursensoren zorgen voor transparantie van de beschikbaarheid op installatieniveau. Het systeem garandeert dat veranderingen in het bedrijfsgedrag van de machine vroegtijdig worden herkend en onderhoud beter kan worden …Lees meer »
 • Schneider Electric en Planon gaan strategische samenwerken

  Schneider Electric en Planon gaan strategische samenwerken

  Schneider Electric – gespecialiseerd in digitale transformatie van energiebeheer en gebouwautomatisering – en Planon – softwareleverancier voor vastgoedbeheer en facility management – gaan samen een platform op de markt brengen. Dit platform brengt realtime data en Artificial Intelligence (AI) over gebouwen samen met slimme business beslissingen, en vertaalt deze naar …Lees meer »
 • Database met wet- en regelgeving voor gebouwen gelanceerd

  Database met wet- en regelgeving voor gebouwen gelanceerd

  Gebouweigenaren, beheerders en technisch dienstverleners kunnen sinds deze week gebruik maken van een database met informatie over wet- en regelgeving voor het beheer en de exploitatie van gebouwen. De database is een initiatief van de gebouwbeheerders van de Rabobank en de TU Delft en door ISSO ontwikkeld. De eerste versie …Lees meer »
 • Systeem dat stap naar circulair gebouw mogelijk wint NEN prijs

  Systeem dat stap naar circulair gebouw mogelijk wint NEN prijs

  Een digitaal systeem waarbij de relatie tussen een gebouw en zijn installaties inzichtelijk kan worden gemaakt, heeft de NENnovation Award gewonnen. Het systeem maakt dit niet alleen duidelijk op het gebied van ontwerp en realisatie, maar ook op de exploitatie (onderhoud en energie/CO2). Zo eenvoudig op levensduurkosten worden gestuurd en …Lees meer »
 • Woningcorporatie monitort prestaties NOM-woningen in pilotproject

  Woningcorporatie monitort prestaties NOM-woningen in pilotproject

  Woningcorporatie BrabantWonen heeft een voormalig buurtcentrum in Oss getransformeerd naar vier Nul-op-de-meterwoningen. De woningen zijn een belangrijke schakel in de zoektocht van de corporatie naar het energieneutraal maken van haar volledige woningvoorraad in 2050. Bij de Groene Brink, zoals het pilotproject genoemd wordt, worden de woningen de komende paar jaar …Lees meer »