• Woningcorporatie monitort prestaties NOM-woningen in pilotproject

  Woningcorporatie monitort prestaties NOM-woningen in pilotproject

  Woningcorporatie BrabantWonen heeft een voormalig buurtcentrum in Oss getransformeerd naar vier Nul-op-de-meterwoningen. De woningen zijn een belangrijke schakel in de zoektocht van de corporatie naar het energieneutraal maken van haar volledige woningvoorraad in 2050. Bij de Groene Brink, zoals het pilotproject genoemd wordt, worden de woningen de komende paar jaar uitgebreid gemonitord. Hoe werken de installaties, hoe gedragen bewoners zich en op welke manier kan de NOM-prestatie het best gegarandeerd worden? Op het dak liggen de zwarte zonnepanelen te schitteren in de zon. En tegen de oude gevel van het gerenoveerde pand aan de Driek van Erpstraat is een nieuwe, … ...Lees meer »
 • Design Award voor intuïtief bedienbaar gebouwbeheersysteem

  Design Award voor intuïtief bedienbaar gebouwbeheersysteem

  Kieback&Peter heeft met het gebouwbeheersysteem Qanteon de German Design Award 2018 gewonnen. De prijs viel het bedrijf ten deel vanwege het uitstekende design en de intuïtieve bediening, zodat iedereen de software eenvoudig en effectief kan bedienen. Qanteon is een energiemanagement en gebouwbeheer in één. Het is ontwikkeld voor technische installaties …Lees meer »
 • Gebruikers vragen over GBS

  Gebruikers vragen over GBS

  Over een kleine twee weken vindt het 2-jaarlijkse Building G 100 Event plaats. Meer dan 250 eindgebruikers hebben zich hiervoor inmiddels geregistreerd.  Vraagstukken die door eindgebruikers zelf zijn gesteld zullen hier door middel van lezingen en workshops beantwoord worden door experts uit het vakgebied GB. Eén van de vraagstukken werd …Lees meer »
 • Vragen over Beheer- en regieorganisatie

  Vragen over Beheer- en regieorganisatie

  Op 5 oktober a.s. vindt in de Woonindustrie Nieuwegein Building G100 Event plaats. Bij dit tweejaarlijkse event over gebouwautomatisering en smart buildings staat de eindgebruiker centraal. Meer dan 40 partners/exposanten tonen hun innovaties op het gebied van gebouwautomatisering en -managementsystemen. Bezoekers stellen zelf hun programma samen.Lees meer »
 • Pompcontrole via het Internet of Things

  Pompcontrole via het Internet of Things

   KSB presenteert de ‘KSB Guard’, een nieuw systeem voor pompcontrole. Direct op de pomp gemonteerde en aan het netwerk gekoppelde trillings- en temperatuursensoren zorgen voor transparantie van de beschikbaarheid op installatieniveau. Het systeem garandeert dat veranderingen in het bedrijfsgedrag van de machine vroegtijdig worden herkend en onderhoud beter kan worden …Lees meer »
 • Gateways voor armaturen in moderne gebouwbeheersystemen

  Gateways voor armaturen in moderne gebouwbeheersystemen

  Op de SHK-vakbeurs in Essen presenteerde Schell, Duits fabrikant van sanitairarmaturen, SWS-gateways voor de integratie van elektronische Schell-armaturen in moderne gebouwbeheersystemen. Dit als aanvulling op het SWS-watermanagementsysteem. Er zijn gateways leverbaar voor alle gangbare bussystemen die in de gebouwautomatisering gebruikt worden. De SWS-gateways fungeren als een interface tussen de SWS …Lees meer »
 • Amsterdam ArenA zet in op voorspelbaar onderhoud

  Amsterdam ArenA en BAM Bouw en Techniek hebben een overeenkomst gesloten voor het beheer en onderhoud van het stadion. De overeenkomst heeft een looptijd van tien jaar. BAM start dit jaar met de aanleg van een nieuw gebouwmanagementsysteem. Met behulp van sensoren verzamelt dit systeem data van de aangesloten apparatuur. …Lees meer »
 • Open IoT-architectuur verbindt technische installaties

  Open IoT-architectuur verbindt technische installaties

  Schneider Electric, actief op het gebied van energiemanagement en procesautomatisering, heeft de open IoT-architectuur EcoStruxure™ gelanceerd. Dit open platform verbindt technische installaties met elkaar. Hierdoor ontstaat een slim ecosysteem dat innovatieve toepassingen voor efficiënter onderhoud, beheer en management faciliteert. De EcoStruxure-architectuur helpt organisaties om data van verbonden installaties te analyseren …Lees meer »
 • Training basiskennis BACnet in één dag

  Training basiskennis BACnet in één dag

  Building G100 organiseert in samenwerking met BACnet Academy Europe de ‘BACnet Basis Training’. Deze eendaagse training wordt in het Nederlands gegeven op 28 september a.s. De cursist krijgt in één dag de basisfunctionaliteiten van BACnet aangereikt en inzicht in de manier waarop BACnet samenwerkt met andere protocollen (KNX en LON). …Lees meer »