traineesOnlangs zijn negen trainees gestart bij totaal facilitair dienstverlener Facilicom Services Group. De trainees leggen een tweejarig traject af om daarna mogelijk een functie te gaan bekleden op het hoofdkantoor van Facilicom. In deze twee jaar werkt de trainee vier dagen op twee verschillende, functies binnen één van de divisies van deze dienstverlener. De vijfde dag wordt besteed aan eigen ontwikkeling door middel van training, coaching, intervisie en consultancyopdrachten binnen de gehele organisatie.

“Facilicom zoekt veelal starters die toe zijn aan verantwoordelijkheid en in staat zijn zich te ontwikkelen tot een allround klant- en resultaatgericht leider, projectmanager of consultant binnen een van onze bedrijfsonderdelen en divisies”, vertelt Thea Wagenaar, manager Manangement Development van Facilicom. “Als organisatie zijn we in staat om middels ontwikkelprogramma’s, begeleiding, kennis en kunde binnen de organisatie net afgestudeerden op te leiden. De groep die voor een traineeship in aanmerking komt, bestaat uit afgestudeerde academici en hbo’ers met maximaal twee jaar werkervaring. Ze zijn meestal jonger dan 27 jaar en hebben de potentie en drive om alles uit hun ontwikkeling te halen. De doelgroep wordt vaak aangeduid als ‘high potentials’, jongeren met potentieel.”

Momenteel zijn er twee Traineeshipgroepen actief bij Facilicom, gestart in 2014 en 2015. Volgend jaar start er een nieuwe Traineeshipgroep