• Manager voor versnellen energietransitie

  Manager voor versnellen energietransitie

  Op 1 mei aanstaande start Jochem Garthoff als Programma Manager Energietransitie bij Kiemt. Samen met Franske van Duuren, verantwoordelijk voor het boosten van de circulaire economie, gaat hij aan de slag met het versnellen van transities en innovaties in de energietechnologie. “Bij Kiemt kan ik datgene doen wat ik nodig acht voor het versnellen van de energietransitie, namelijk deze op een pragmatische manier activeren; duwen en aanjagen, partijen die een stukje van de puzzel in handen hebben verbinden met relevante partners en zo wil ik mijn persoonlijke bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Kiemt biedt mij de omgeving en de … ...Lees meer »
 • Essent lijft energie-adviesbedrijf Klimaatroute in

  Essent lijft energie-adviesbedrijf Klimaatroute in

  Essent heeft het jonge energie-adviesbedrijf Klimaatroute overgenomen. Hiermee wil Essent een leidende rol gaan spelen bij het adviseren van ondernemers op het gebied van energiebesparing. Het toevoegen van Klimaatroute aan het netwerk van servicebedrijven is een volgende stap in de strategie van Essent om een compleet pakket van diensten en …Lees meer »
 • Automatiseerder van energiedata verandert van naam

  Automatiseerder van energiedata verandert van naam

  SunSolutions bestaat 10 jaar. Begonnen als adviesbureau op het gebied van energieconsultancy is het bedrijf de afgelopen vier jaar getransformeerd naar een IT-bureau dat zich gespecialiseerd heeft in automatisering van energiedata in energiemonitoring. Omdat SunSolutions vanaf het eerste moment distributeur en ontwikkelaar is van monitoringsoftware van het merk eSight Energy …Lees meer »
 • Omvormer slaat overschot aan energie van PV-installatie op

  Omvormer slaat overschot aan energie van PV-installatie op

  ABB introduceert een omvormer met een ingebouwde 2 kWh lithium-ion-batterij die ongebruikte energie opslaat. Deze is beschikbaar als eenfasige omvormer van 4,6 kW of 3,6 kW. Met dit apparaat kan het teveel aan energie dat een PV-installatie tijdens piekperioden  produceert, worden opgeslagen. Deze energie kan vervolgens worden gebruikt in perioden …Lees meer »
 • Verbeterd rendement zonnepanelen

  Verbeterd rendement zonnepanelen

  Panasonic Eco Solutions Europe heeft de temperatuurcoëfficiënt van zijn HIT® zonnepanelen verbeterd en tegelijkertijd de productgarantie op deze panelen verlengd naar 25 jaar. De temperatuurcoëfficiënt van een fotovoltaïsch zonnepaneel geeft een indicatie van veranderingen in vermogen, voltage en stroomsterkte bij stijging van de buitentemperatuur. Met de verlengde productgarantie onderschrijft Panasonic …Lees meer »
 • Proeftuin voor duurzame innovaties op campus TU Delft

  Proeftuin voor duurzame innovaties op campus TU Delft

  Duurzaam energiebedrijf Eneco gaat met haar partners Sustainder, Huawei, Bouwfonds en Luminext de eerste Smart City Hubs testen in The Green Village, een proeftuin voor duurzame innovaties op de campus van de TU Delft. Hiertoe hebben betrokken partijen onlangs een overeenkomst gesloten. De eerste toepassingen zullen vanaf juni 2017 operationeel …Lees meer »
 • Beheerders van gebouwen laten mogelijkheden op energiebesparing veelal onbenut

  Beheerders van gebouwen laten mogelijkheden op energiebesparing veelal onbenut

  Gespecialiseerde leveranciers van energiediensten (Energy Service Companies, kortweg ESCo’s) kunnen eigenaren en beheerders van gebouwen helpen bij het terugdringen van hun energiekosten. Hiervan wordt lang niet altijd gebruik gemaakt, zo blijkt uit Europees onderzoek. Dat komt door gebrek aan ervaring met prestatiecontracten (EPC) en fiscale onzekerheden. Herfinanciering van de investeringen …Lees meer »
 • Elektrische auto slaat energie kantoorgebouw op

  Elektrische auto slaat energie kantoorgebouw op

  Voor het eerst is een laadpaal voor een elektrisch auto gekoppeld aan een kantoorpand. Dat gebeurde bij energieleverancier Engie in Zaandam. Het betreft een laadpaal die een elektrisch auto ook kan ontladen. Bovendien kunnen zonnepanelen en externe opslag rechtstreeks op de lader worden aangesloten, waardoor efficiënter elektriciteit geleverd kan worden …Lees meer »
 • Wetenschappers onderzoeken de potentie van ramen met zonnecellen

  Wetenschappers onderzoeken de potentie van ramen met zonnecellen

  Op de campus van de KU Leuven onderzoeken Vlaamse en Nederlandse wetenschappers en ondernemers de potentie van ramen die uitgerust zijn met zonnecellen. “Het onderzoek is cruciaal om te weten hoe je in de toekomst deze producten kunt verkopen”, aldus Bennie Pekel van het Schoonebeekse bedrijf Sanko Solar. Dit bedrijf …Lees meer »
 • Kennisproducten voor warmteverliesberekening vernieuwd

  Kennisproducten voor warmteverliesberekening vernieuwd

  ISSO heeft al haar kennisproducten over warmteverlies vernieuwd. Een warmteverliesberekening voor moderne, hedendaagse woningen en gebouwen vraagt vandaag de dag wezenlijk andere input dan ongeveer vijf à tien jaar geleden. De moderne gebouwen zijn inmiddels zo goed geïsoleerd dat ze niet of nauwelijks nog afkoelen. Ook de strengere energienormen maakten …Lees meer »
 • Eerste publieke gelijkstroomstation van Europa geïnstalleerd

  Eerste publieke gelijkstroomstation van Europa geïnstalleerd

  Netwerkbedrijf Alliander heeft onlangs het eerste publieke gelijkstroomstation van Europa geïnstalleerd. Duurzame energievoorzieningen zoals warmtepompen en zonnepanelen werken al op gelijkstroom. Doorgaans wordt deze gelijkstroom omgezet in wisselstroom om het in te kunnen voeden op het stroomnet. Door deze voorzieningen rechtstreeks aan te sluiten op een gelijkstroomnet kan energie worden …Lees meer »
 • Samenwerking gestart om binnenklimaatprestaties inzichtelijk te maken

  Samenwerking gestart om binnenklimaatprestaties inzichtelijk te maken

  Hello energy en QwikSense hebben een overeenkomst getekend om samen organisaties en bedrijven energiebewuster te maken en beter te informeren over het (optimale) binnenklimaat en de bezetting in gebouwen. Door het visualiseren én inzichtelijk maken van de energie- en binnenklimaatprestaties ontstaat er bewustwording onder bezoekers en gebruikers van een gebouw, …Lees meer »
 • Nuon gaat grootschalig betaalbare warmtepompen aanbieden

  Nuon gaat grootschalig betaalbare warmtepompen aanbieden

  Vanaf september gaat Nuon grootschalig betaalbare warmtepompen aanbieden. Hieraan gaat een pilot vooraf die in april start, samen met partners Feenstra en NIBE. De warmtepomp die Nuon aanbiedt, koppelt de mechanische ventilatie in de woning aan de cv-ketel. Deze warmtepomp haalt warmte uit de lucht die normaal de woning, via …Lees meer »
 • Antwoorden op Power Quality vraagstukken

  Antwoorden op Power Quality vraagstukken

  Gebouwen en bedrijfsprocessen zijn steeds meer ‘all electric’. Elektrische energie is dan ook de levensader van handel, dienstverlening en industrie. Toch is de term Power Quality, ofwel stroom- en spanningskwaliteit, voor veel mensen een relatief onbekend begrip. Het nieuwe ISSO-Kleintje Power Quality en EMC legt uit wat Power Quality (PQ) …Lees meer »
 • Handelsorganisatie neemt meerderheidsbelang met oog op energietransitie

  Handelsorganisatie neemt meerderheidsbelang met oog op energietransitie

  Rensa Groep heeft een meerderheidsbelang genomen in Libra Energy uit Uitgeest. Libra is een internationale handelsorganisatie in duurzame energiesystemen en energiebesparende producten.  “De energietransitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie biedt de installatiesector nieuwe kansen en mogelijkheden”, aldus  Erik Heijink, directeur Rensa Groep. “Concepten als BENG en NOM zijn de …Lees meer »