• Rijkswaterstaat legt integraal onderhoud van ruim 350 locaties neer bij Unica

  Rijkswaterstaat legt integraal onderhoud van ruim 350 locaties neer bij Unica

  Technisch dienstverlener Unica gaat het integrale onderhoud uitvoeren van 355 gebouwen en terreinen van Rijkswaterstaat in Midden- en Zuid Nederland. Het contract is de grootste opdracht ooit van Unica Building Services en heeft een looptijd van 6 jaar, met opties tot 2+2 jaar verlenging. De samenwerking gaat in per 1 juni 2018 en er is een waarde mee gemoeid van tientallen miljoenen euro’s. Unica werkt voor de uitvoering daarvan onder meer samen met KWS (Wegenonderhoud), Sweco (Ingenieursdiensten) en VB+ Vastgoedmanagement. Unica gaat in het kader van de overeenkomst voor Rijkswaterstaat alle beheer- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren van 143 loodsen, 101 gebouwgebonden … ...Lees meer »
 • Mooie groeicijfers voor technisch dienstverlener Unica

  Mooie groeicijfers voor technisch dienstverlener Unica

  Technisch dienstverlener Unica heeft in het afgelopen jaar een sterke groei geboekt. De omzet groeide met meer dan 10% naar €398 miljoen (2016: €359 miljoen) en de nettowinst steeg met bijna 50% naar €17,6 miljoen (2016: €12,0 miljoen). Daarmee was dit voor Unica het beste jaar in zijn bijna 85-jarig bestaan. De omzetstijging en de resultaatverbetering werden gerealiseerd door autonome groei. De effecten van de twee in 2017 gerealiseerde acquisities zullen pas vanaf 2018 zichtbaar worden. Unica voorziet voor de komende jaren een verdere groei van de omzet richting €500 miljoen. De marktvraag naar het upgraden, verduurzamen en transformeren van … ...Lees meer »
 • Warmteverliesberekeningen volgens vernieuwde ISSO-publicaties 51, 53 en 57

  Warmteverliesberekeningen volgens vernieuwde ISSO-publicaties 51, 53 en 57

  DGMR Bink Software introduceert een module voor warmteverliesberekeningen waarin de vernieuwde ISSO-publicaties 51, 53 en 57 zijn geïntegreerd. Er zijn transmissieberekeningen opgenomen volgens de aangepaste Europees norm NEN-EN 12831. Hiermee kan het warmteverlies berekend worden voor woningbouw (51), utiliteitsbouw lager dan 4 meter (53) en utiliteits- en industriebouw hoger dan …Lees meer »
 • Aanbieder van softwarecontent voor installatietechniek overgenomen

  Aanbieder van softwarecontent voor installatietechniek overgenomen

  Trimble heeft Stabiplan in Bodegraven overgenomen. Stabiplan is een aanbieder van content voor 3D CAD/CAE-software en building information modeling (BIM) voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatietechniek (MEP) in Europa. De overname verbreedt Trimble’s huidige aanbod van bouwoplossingen voor MEP-aannemers en engineers die automatische kostencalculatie, projectmanagement, modellering, detaillering, layout en constructie mogelijk maken. De producten van Stabiplan bevatten Stabicad software en de BIM-contentbibliotheek MEPcontent. Stabicad is een 3D CAD/CAE-softwareoplossing voor Revit en AutoCAD, die ontwerp, tekening en engineering berekening/analyse integreert en workflows van engineering tot constructie ondersteunt. MEPcontent.com is een open online BIM-bibliotheek voor MEP aannemers en engineers in Europa. Met …Lees meer »
 • Vernieuwde ontwerpsoftware voor MEP engineers

  Vernieuwde ontwerpsoftware voor MEP engineers

  Stabiplan lanceert Stabicad 11: een nieuwe versie ontwerpsoftware voor MEP engineers. Met deze software wordt tegemoet gekomen aan de laatste BIM-ontwikkelingen. Stabicad 11 bevat onder andere een nieuwe Excel export tool, lekluchtberekening, E-learning, Autodesk 2018. De versie bevat de volgende nieuwe functionaliteiten: -Lekluchtberekening: bereken leklucht via de ISSO 17 (2010) …Lees meer »
 • Adriaan Vis nieuwe CEO Beelen Groep

  Adriaan Vis nieuwe CEO Beelen Groep

  Adriaan Vis (1969) treedt met ingang van 1 juni a.s. toe tot de directie van De Beelen Groep. Als CEO wordt hij eindverantwoordelijk voor de algehele activiteiten van de Beelen Groep en mede verantwoordelijk voor de strategie van dit bedrijf. De Beelen Groep is actief op het gebied van demonteren …Lees meer »
 • Omzet Facilicom Group vorig jaar naar recordhoogte

  Omzet Facilicom Group vorig jaar naar recordhoogte

  Facilicom Group boekte in 2016 een resultaat voor belasting van 27,3 miljoen euro. De omzet van de facilitair dienstverlener uit Schiedam steeg naar recordhoogte: 1.292 miljoen euro. CEO Geert van de Laar: “We zijn content met de resultaten, zeker omdat 2016 een uitdagend jaar was.” Facilicom Group heeft in 2016 …Lees meer »