• Unica start innovatiecentrum om innovatiekracht te versterken

  Unica start innovatiecentrum om innovatiekracht te versterken

  Technisch dienstverlener Unica start met een innovatiecentrum. Het centrum heeft tot doel om relevante ontwikkelingen en innovaties te signaleren en de kennis over (nieuwe) technologie verder te verankeren binnen het bedrijf. Aanvullend krijgt het de taak om de verbindingen tussen de bedrijven uit het Unica-netwerk en eventuele externe partners te versterken. Het Unica Innovation Center is een aanvulling op de bestaande innovaties binnen het Unica netwerk van bedrijven. Het richt zich op vernieuwingspotentieel in de markt, onder meer door actief samenwerking te zoeken met externe partners en startups. Het richt zich daarnaast op het uitvoeren van marktonderzoek en het bundelen … ...Lees meer »
 • Rijkswaterstaat legt integraal onderhoud van ruim 350 locaties neer bij Unica

  Rijkswaterstaat legt integraal onderhoud van ruim 350 locaties neer bij Unica

  Technisch dienstverlener Unica gaat het integrale onderhoud uitvoeren van 355 gebouwen en terreinen van Rijkswaterstaat in Midden- en Zuid Nederland. Het contract is de grootste opdracht ooit van Unica Building Services en heeft een looptijd van 6 jaar, met opties tot 2+2 jaar verlenging. De samenwerking gaat in per 1 juni 2018 en er is een waarde mee gemoeid van tientallen miljoenen euro’s. Unica werkt voor de uitvoering daarvan onder meer samen met KWS (Wegenonderhoud), Sweco (Ingenieursdiensten) en VB+ Vastgoedmanagement. Unica gaat in het kader van de overeenkomst voor Rijkswaterstaat alle beheer- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren van 143 loodsen, 101 gebouwgebonden … ...Lees meer »
 • Aanbieder van softwarecontent voor installatietechniek overgenomen

  Aanbieder van softwarecontent voor installatietechniek overgenomen

  Trimble heeft Stabiplan in Bodegraven overgenomen. Stabiplan is een aanbieder van content voor 3D CAD/CAE-software en building information modeling (BIM) voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatietechniek (MEP) in Europa. De overname verbreedt Trimble’s huidige aanbod van bouwoplossingen voor MEP-aannemers en engineers die automatische kostencalculatie, projectmanagement, modellering, detaillering, layout en constructie …Lees meer »
 • Mooie groeicijfers voor technisch dienstverlener Unica

  Mooie groeicijfers voor technisch dienstverlener Unica

  Technisch dienstverlener Unica heeft in het afgelopen jaar een sterke groei geboekt. De omzet groeide met meer dan 10% naar €398 miljoen (2016: €359 miljoen) en de nettowinst steeg met bijna 50% naar €17,6 miljoen (2016: €12,0 miljoen). Daarmee was dit voor Unica het beste jaar in zijn bijna 85-jarig bestaan. De omzetstijging en de resultaatverbetering werden gerealiseerd door autonome groei. De effecten van de twee in 2017 gerealiseerde acquisities zullen pas vanaf 2018 zichtbaar worden. Unica voorziet voor de komende jaren een verdere groei van de omzet richting €500 miljoen. De marktvraag naar het upgraden, verduurzamen en transformeren van …Lees meer »
 • Warmteverliesberekeningen volgens vernieuwde ISSO-publicaties 51, 53 en 57

  Warmteverliesberekeningen volgens vernieuwde ISSO-publicaties 51, 53 en 57

  DGMR Bink Software introduceert een module voor warmteverliesberekeningen waarin de vernieuwde ISSO-publicaties 51, 53 en 57 zijn geïntegreerd. Er zijn transmissieberekeningen opgenomen volgens de aangepaste Europees norm NEN-EN 12831. Hiermee kan het warmteverlies berekend worden voor woningbouw (51), utiliteitsbouw lager dan 4 meter (53) en utiliteits- en industriebouw hoger dan …Lees meer »
 • Vernieuwde ontwerpsoftware voor MEP engineers

  Vernieuwde ontwerpsoftware voor MEP engineers

  Stabiplan lanceert Stabicad 11: een nieuwe versie ontwerpsoftware voor MEP engineers. Met deze software wordt tegemoet gekomen aan de laatste BIM-ontwikkelingen. Stabicad 11 bevat onder andere een nieuwe Excel export tool, lekluchtberekening, E-learning, Autodesk 2018. De versie bevat de volgende nieuwe functionaliteiten: -Lekluchtberekening: bereken leklucht via de ISSO 17 (2010) …Lees meer »
 • Adriaan Vis nieuwe CEO Beelen Groep

  Adriaan Vis nieuwe CEO Beelen Groep

  Adriaan Vis (1969) treedt met ingang van 1 juni a.s. toe tot de directie van De Beelen Groep. Als CEO wordt hij eindverantwoordelijk voor de algehele activiteiten van de Beelen Groep en mede verantwoordelijk voor de strategie van dit bedrijf. De Beelen Groep is actief op het gebied van demonteren …Lees meer »

 • Omzet Facilicom Group vorig jaar naar recordhoogte

  Omzet Facilicom Group vorig jaar naar recordhoogte

  Facilicom Group boekte in 2016 een resultaat voor belasting van 27,3 miljoen euro. De omzet van de facilitair dienstverlener uit Schiedam steeg naar recordhoogte: 1.292 miljoen euro. CEO Geert van de Laar: “We zijn content met de resultaten, zeker omdat 2016 een uitdagend jaar was.” Facilicom Group heeft in 2016 een volgende stap gezet in klantgerichtheid. In 2015 en de jaren ervoor is veel geïnvesteerd om medewerkers bewust te maken van het belang van klantgerichtheid. Van de Laar: “We ontwikkelen ons van een organisatie met operational excellence naar een meer klantgedreven onderneming; naar customer excellence. Naar onze overtuiging gaat klantgerichtheid …Lees meer »