• Unica breidt uit op het gebied van brandbeveiliging

  Unica heeft zich versterkt met Boele Fire Protection, gespecialiseerd in watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties. De overname betekent een verdieping van de gespecialiseerde activiteiten op het gebied van brandveiligheid, waarin Unica met het bedrijf Unica Fire Safety al actief is. De overname past in de strategie van Unica om de expertise en het portfolio van de gespecialiseerde activiteiten te verdiepen. Vorige week maakte de technisch dienstverlener in dat kader nog de acquisitie van Dotwood bekend, waarmee de ICT-positionering werd versterkt. In voorgaande jaren werden ook de activiteiten op het gebied van security, industrie en energie uitgebreid, door middel van de overnames van … ...Lees meer »
 • Vergroten van de veiligheid op de werkvloer

  Vergroten van de veiligheid op de werkvloer

  Speciaal voor het middenkader en management in de technische installatiebranche worden vanaf medio maart op zeven verschillende locaties in Nederland de Praktijkdagen Veilig Werken georganiseerd. Zij kunnen hier hun Arbokennis vernieuwen en gaan in verschillende workshops aan de slag met het vergroten van de veiligheid op de werkvloer. Het samenwerkingsverband …Lees meer »
 • Aandacht voor een goede evacuatieplanning

  Aandacht voor een goede evacuatieplanning

  Powermanagementbedrijf Eaton heeft een campagne gelanceerd om gebouweigenaren en -beheerders te informeren over de noodzaak en het belang van een goede evacuatieplanning. Parkeergarage Museumkwartier in Den Haag is voor het bedrijf een voorbeeld van een project waar kon worden bijgedragen aan een veilig evacuatieplan. Op 6 juli 2015 werd het …Lees meer »
 • Werkgroep opgericht voor rook- en warmteafvoer

  Werkgroep opgericht voor rook- en warmteafvoer

  Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) is uitgebreid met een nieuwe productwerkgroep Rook- en WarmteAfvoer (RWA). Een rook- en warmteafvoerinstallatie wordt toegepast om in geval van een brand de vrijgekomen rook en hitte uit het gebouw te onttrekken en/of weg te ventileren. Hierdoor hebben aanwezige personen meer tijd het gebouw te ontvluchten …Lees meer »
 • Bouwkundige vluchtveiligheid en continuïteit

  Bouwkundige vluchtveiligheid en continuïteit

  De Vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) is deskundig op het gebied van bouwkundige brandpreventie, ook wel ‘passieve brandveiligheid‘ genoemd. De vereniging heeft een video gemaakt over de vluchtveiligheid van gebouwen en continuïteit na een brand. Het filmpje is hier te bekijken.       [wpdevart_youtube]W6c_r7y44sY[/wpdevart_youtube]Lees meer »
 • Werkend prototype voor beveiliging van gebouwautomatiseringssystemen

  Werkend prototype voor beveiliging van gebouwautomatiseringssystemen

  KPN en SecurityMatters ontvangen een subsidie voor de bouw van een werkend prototype dat gebouwautomatiseringssystemen beveiligt. Hiermee betreden ze de tweede fase van ‘SBIR Cyber Security III’, een competitie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) die bedrijven stimuleert bij te dragen aan cybersecurity. Gebouwautomatiseringssystemen worden steeds vaker met het internet verbonden. Hierdoor vormen ze een eenvoudige prooi voor cybercriminelen. Via dergelijke systemen kunnen hackers bijvoorbeeld de koeling in datacenters uitschakelen, het licht in kantoorgebouwen bedienen of in landbouwkassen de temperatuur verhogen waardoor de teelt verloren gaat. Intelligente Building Automation Systems zijn voor hackers bovendien het ideale toegangspunt tot bijvoorbeeld …Lees meer »
 • Nieuwe beoordelingsmethodiek voor brandrisico’s bij elektra

  Nieuwe beoordelingsmethodiek voor brandrisico’s bij elektra

  De installatiebranche, verzekeraars en inspecteurs hebben gezamenlijk een nieuwe beoordelingsmethodiek opgesteld voor brandrisico’s bij elektra. De manier waarop inspecteurs de risico’s nu nog beoordelen, is niet helemaal sluitend en biedt ruimte voor onduidelijkheid. De nieuwe methodiek maakt hieraan een eind, aldus NEN. Brand is een groot gevaar voor mens, dier …Lees meer »
 • Unica en G4S bouwen Firesafety Experience Center in Ede

  Unica en G4S bouwen Firesafety Experience Center in Ede

  Unica en G4S bouwen in Ede een Firesafety Experience Center. Medewerkers in de zorg en veiligheid kunnen hier ervaren wat een brandveiligheidssysteem precies doet. De eerste training in het Experience Center vindt plaats op 22 november. Van de meeste technische installaties – verwarming, verlichting, watervoorziening en luchtbehandeling – weet iedereen …Lees meer »
 • Vermaas nieuwe directeur Trigion Brand en Beveiligingstechniek

  Vermaas nieuwe directeur Trigion Brand en Beveiligingstechniek

  Erik Vermaas is aangesteld als nieuwe directeur van Trigion Brand en Beveiligingstechniek. Daarmee krijgt deze business unit een directeur die vanuit zijn kennis en ervaring gaat bijdragen aan de technologische component binnen de integrale propositie van Trigion. Na afronding van de opleidingen Electrical Engineering (BSc) en Business Administration (MBA) heeft …Lees meer »
 • UPS en energiedistributie in één totaaloplossing

  UPS en energiedistributie in één totaaloplossing

  In stroomkritische omgevingen als datacentra, ziekenhuizen en luchthavens is een back-up van de noodstroomvoorziening (UPS) onontbeerlijk om een betrouwbare en constante stoomtoevoer te waarborgen. Eaton introduceert Eaton Connected hiervoor een geïntegreerd systeem waarin UPS en energiedistributie samenkomen in één totaaloplossing. Bijkomend voordeel is dat de ontwerp- en installatietijden afnemen en …Lees meer »
 • Unica mag zich nu ook ‘Ontruimingsalarmbedrijf’ noemen

  Unica mag zich nu ook ‘Ontruimingsalarmbedrijf’ noemen

  Unica Automatic Sprinkler heeft het certificaat ‘Erkend Ontruimingsalarmbedrijf’ behaald. Het bedrijf mag voortaan ook de installatie en het onderhoud van ontruimingsalarminstallaties verzorgen. Het in brandbeveiliging gespecialiseerde onderdeel van Unica is het eerste bedrijf in Nederland dat onder accreditatie dit certificaat heeft gekregen. De certificering geldt voor de levering en het …Lees meer »